Uprava fudbalskog kluba Radnički iz Niša predstavila je danas novog šefa stručnog štaba Nenada Lalatovića, a tim povodom upriličena je konferencija za medije.

Ono o čemu se govorilo tokom prethodnih nekoliko dana, danas je i ozvaničeno. Trener Nenad Lalatović novi je šef stručnog štaba niškog Radničkog. Mladi i već afirmisani stručnjak predvodiće Nišlije u sezoni koja će ostati zabeležena u istoriji ovog kluba kao prva ’’evropska’’ nakon mnogo godina. On će na klupi Radničkog debitovati 12.jula, u prvoj utakmici prvog kola kvalifikacija za Ligu Evrope, a prozivku pred početak priprema obaviće 10.juna na stadionu Čair. U radu će mu i ovoga puta pomagati njegovi dugogodišnji saradnici Vidak Bratić i Dragan Šarac.

Novi šef stručnog štaba niškog superligaša istakao je tokom svog predstavljanja da će dati sve od sebe da ekipa Radničkog ostane u samom vrhu srpskog fudbala i najavio ozbiljan rad tokom priprema:

’’Pripala mi je čast da postanem trener jednog ovako velikog kluba sa ogromnon tradicijom u svetu fudbala. Ja sam do sada trenirao nekoliko velikih klubova, tako da mi pritisak koji trener ima u Radničkom neće biti ništa novo. Znam da me čeka zahtevan posao i šta se od mene traži i to me motiviše, a smatram da Niš kao grad i Radnički kao klub zaslužuju da budu deo evropskog takmičenja. Što se tiče mog posla ovde, tu neće biti nikakvih problema. Gde god da sam radio davao sam celog sebe i tako će biti i ovde. Uložiću i poslednji atom snage da Radnički bude tamo gde pripada, a to je sam vrh srpskog fudbala. Ja nisam lak za saradnju sa igračima, moj sistem rada je neugodan za fudbalere, moji zahtevi su visoki, treninzi su teški, ali kada se prođe kroz moje pripreme, ekipa koju treniram je na potrebnom nivou za ono čemu stremim. Svestan sam gde sam došao, znam da će očekivanja biti ogromna i da mi se neće oprostiti nijedna greška. Još jednom ponavljam, Radnički je za mene izazov i kada sam dobio ponudu od rukovostva da ga preuzmem nisam se puno dvoumio.’’

Nenad Lalatović (40) je rođen u Beogradu, a tokom uspešne fudbalske karijere igrao je na poziciji štopera. Karijeru je započeo 1994.godine u redovima Crvene zvezde, a nastupao je još za OFK Beograd, Radnički iz Kragujevca, Milicionar, Šahtjor, Volfsburg, Zemun i ponovo OFK Beograd u kojem je 2007.godine završio igračku karijeru. Trenerskim poslom počeo je da se bavi 2010.godine u Sremu, da bi ga trenerski put kasnije vodio u Proleter, Voždovac, Napredak, Crvenu zvezdu, Borac iz Čačka, novosadsku Vojvodinu i na kraju Čukarički. Kao selektor je vodio i mladu reprezentaciju Srbije (U21).