Prvi tim ’’zmajeva’’ okupio se danas na startu letnjih priprema koje će biti obavljene u Beogradu i Sloveniji. U planu je odigravanje pet kontrolnih utakmica.

Fudbaleri i stručni štab Voždovca okupili su se danas kako bi započeli pripreme za novu superligašku sezonu 2018/19. Tim povodom prisutnima su se obratili generalni direktor Goran Grkinić i šef stručnog štaba Branko Vojinović koji su pozdravili igrače i poželili im sreću na početku priprema.

Prvi se prisutnima obratio generalni direktor Goran Grkinić koji se najpre zahvalio bivšem šefu stručnog štaba Milošu Veselinoviću na dosadašnjem radu, a potom poželeo dobrodošlicu novom, Branku Vojinoviću:

’’Kako red nalaže, želim da se zahvalim doskorašnjem šefu stručnog štaba Milošu Veselinoviću na profesionalizmu, na odličnom radu u fudbalskom klub Voždovac. Jedan odličan čovek, sjajan stručnjak i poželeo bih mu puno sreće u nastavku karijere. Što se tiče našeg fudbalskog kluba, poželeo bih dobrodošlicu Branku Vojinoviću. Čovek za kojeg mogu reći da je vojnik Voždovca, da mu je fudbalski klub Voždovac druga kuća. U nekoliko mandata je bio tu i kao igrač i kao trener i kao šef stručnog štaba. Čast nam je i zadovoljstvo što smo se opredelili za Branka, jer je u ovom trenutku najbolje rešenje za fudbalski klub. Dobro poznaje kako fudbalski klub funkcioniše i kako mi u fudbalskom klubu razmišljamo i sigurno, što je najbitnije, dobro poznaje igrački kadar našeg kluba i neće mu biti potrebno puno vremena za prilagođavanje. Poželeo bih i šefu i svima nama puno sreće na početku sezone, ali i da ponovimo iste rezultate kao i prošle godine. Cilj je plej-of, za sve ostale stvari ćemo se u hodu prilagođavati i videćemo kako će sve to funcionisati.’’


FOTO: fkvozdovac.rs

Prisutnima se potom obratio i novi šef struke Branko Vojinović koji je naglasio da će pored rezultata važan cilj biti i afirmacija mladih igrača:

’’Voždovac je moja druga kuća, ambicija kluba su uvek visoke i da iz godine u godinu ovaj klub raste, kako organizaciono, tako i takmičarski. U narednom periodu koji je pred nama, svi očekujemo da budemo za stepenicu više plasirani. Obaveza je ponoviti rezultat iz prošle godine, ali i afirmisati mlade igrače iz naših redova. Ključna reč u mom poimanju ove igre je ambicija. Velika ambicija, donosi odgovornost i disciplinu, a to su preduslovi da bi jedan tim rastao i da bi tim iz tog kvaliteta iznedrio kvalitetne pojedince, koji će raditi za dobrobit kluba. Ovaj se tim neće mnogo promeniti u odnosu na prošlu godinu, imao je jednu izvanrednu sezonu iza sebe, nadam se da ćemo i ove godine to ponoviti, ali i da ćemo otići stepenicu više. Igrački kadar poznajem odlično. Sa mnogo igrača sam već sarađivao, tako da period koji je obično problematičan za svakog novog šefa, za mene neće biti, zato što poznajem ekipu, poznajem sredinu i problema adaptacije za mene neće biti. Danas počinemo sa okupljanem,a u Beogradu smo do 27.juna kada idemo u Slovenj Gradec. Tamo ćemo biti do 09.jula, jer bi liga trebala da počne 21.jula. U sklopu planiranog pripremnog perioda već imamo zakazanih pet utakmica, a jedna od interesantnijih je utakmica sa kineskim Jambienom u Staroj Pazovi. To je klub sa kojim je napravljen sporazum o saradnji. Prijateljska utakmica će i nama i njima dosta značiti. Što se tiče igračkog kadra, biće promena. Međutim, dobra stvar je za svakog trenera koji dolazi u novi klub je da ekipa već ima fizionomiju.’’

Spisak planiranih kontrolnih utakmica:

22.06. Voždovac – Jambien u SC Stara Pazova
29.06. Voždovac – Vac (Mađarska)
04.07. Voždovac – Poltava (Ukrajina)
07.07. Voždovac – Krško
09.07. Voždovac – Al Arabi (Katar)


FOTO: fkvozdovac.rs

Na prozivci su bili prisutni sledeći igrači:

Čupić, Knežević, Karadžić, Stojanović, Purtić, Blagojević, Mihajlov, Mirkailo, Pavlović, Petrović, Zlatković, Ćirković, Duronjić, Ješić, Mašović, Gavrić, Stanković, Stuparević, Srećković, Pavićević, Jovanović, Perović, Damjanović, Pavlovski, Milutinović, Maksimović, Avram, ali i kadeti Tešić, Vuković i Đorđević.

Pogledajte video izveštaj sa ovog događaja: