Nakon zasluženog tronedeljnog odmora pripreme za novu sezonu započeli su i prvotimci Zemuna. Šef stručnog štaba Milan Milanović na raspolaganju je imao 27 igrača.

Pripreme za novu superligašku sezonu započela je i ekipa Zemuna koja je prošle sezone sjajnim igrama sačuvala mesto u elitnom rangu. Stručni štab i igrače pozdravio je predsednik kluba Dragan Vukoičić koji im je poželeo puno uspeha i da ponove igre i rezultate iz prolećnog dela šampionata.


FOTO: Facebook/FK Zemun

Prvi čovek zemunskog kluba istakao je u svom obraćanju da je cilj za novu sezonu pravljenje iskoraka i plasman u plej-of:

’’Imamo ambicije da podižemo nivo rezultata i uspeha. Cilj je da ove godine napravimo iskorak i uđemo u plej-of, a tu smo da vam obezbedimo sve što je potrebno za kvalitetan rad. Znate i sami da u Zemunu vlada sportska i prijateljska atmosfera, što je do sada uvek bio slučaj i donosilo neki vetar u leđa kada se izađe na teren. Prošle godine cilj je bio opstanak, što smo ostvarili. Nadam se, čvrsto verujući u vas, da ćemo napraviti mega ekipu koja će se boriti za vrh tabele sa Crvenom zvezdom, Partizanom, Čukaričkim, niškim Radničkim i ostalim protivnicima. Sigurno ćete im pružiti dostojan otpor, a neke od njih i pobediti.’’


FOTO: Facebook/FK Zemun

Šef stručnog štaba zemunskog tima Milan Milanović obavio je prozivku , nakon čega je odrđen i prvi trening.

Prisutni su bili sledeći igrači: Markorko Milošević, Stevan Luković, Nenad Cvetković, Nemanja Vučić, Miloš Podunavac, Miljan Vukadinović, Marko Đalović, Branislav Trajković, Mihailo Milutinović, Nenad Kiso, Aleksa Marković, Nikola Cuckić, Nikola Nešović, Predrag Stanimirović, Lazar Kalajanović, Strahinja Bosanac i Andreja Stojanović. Ekipi će se naknadno priključiti: Srđan Ostojić, Miloš Krunić, Pavle Ninkov, Veljko Simić i Justas Lasickas. Od novajlija, na spisku trenera Milanovića, našli su se: Bojan Miovski (Rabotnički), Endrju Marveđo (Nojšrlajc, Nemačka), Nemanja Mladenović (Larisa, Grčka), Milivoje Lazić (Mladost Doboj-Kakanj, BiH), Miloš Tošeski (Brodarac), kao i omladinci zeleno-plavih Lazar Stokić i Nikola Ristović.

Ekipa Zemuna će glavni deo priprema obaviti na Zlatiboru u periodu od 24.juna do 08.jula, a u planu je odigravanje više kontrolnih utakmica. Protivnici će biti poznati naknadno.