Sportski direktor niškog superligaša, Marko Jovanović, izneo je svoje utiske o dosadašnjem toku priprema ekipe Radničkog za novu sezonu.

Stručni štab i fudbaleri Radničkog se od 20.juna nalaze na pripremama u Sloveniji gde ’’bruse’’ formu za početak evropskih kvalifikacija i start Super lige Srbije. Šef stručnog štaba Nenad Laltović je nametnuo žestok ritam, a ekipa je sva tri kontrolna susreta rešila u svoju korist i pokazala da je na dobrom putu.

Zadovoljan urađenim je i sportski direktor niškog superligaša Marko Jovanović koji je u svojoj izjavi za klupski sajt istakao da će publika biti zadovoljna igrom Radničkog i da treba očekivati još dva pojačanja do starta sezone:

’’Izuzetno sam zadovoljan radom trenera Lalatovića i tempom kojim se ove pripreme odvijaju. Rezultati utakmica koje smo odigrali govore nam da idemo pravim putem, a ja mogu da kažem da će ljubitelji fudbala u Nišu od sledeće sezone moći da vide jedan novi Radnički, jer će se sama igra ekipe dosta razlikovati u odnosu na prethodne godine. Trener Lalatović je postavio visoke standarde, igrači su već uveliko u njegovom sistemu rada i verujem da će sve doći na svoje mesto do prve takmičarske utakmice. Ostalo nam je još malo vremena do 12.jula, novajlije se uklapaju, a mogu da kažem da ćemo se potruditi da dovedemo još dvojicu fudbalera. Smatram da smo napravili dobar tim, koji će i u narednoj sezoni ostvariti istorijski rezultat. Mi sada jedva čekamo utakmicu protiv Rostova, jer ćemo u okršaju sa izuzetno jakim rivalom najbolje videti gde se trenutno nalazimo u odnosu na ozbiljne evropske klubove.’’

Radnički će najjaču proveru u Sloveniji imati u ponedeljak, kada će odmeriti snage sa članom ruske Premijer lige, ekipom Rostova. To će biti i generalna proba pred istorijski duel u kvalifikacijama za Ligu Evrope koji je na programu 12.jula na Čairu.