U okviru 1.kola Super lige Srbije danas se na Banovom brdu sastaju domaći Čukarički i gradski rival, ekipa Zemuna. Popularni ’’brđani’’ u novu sezonu ulaze odlučni da ostvare željene ciljeve, a prva prepreka sigurno neće biti laka.

Prošle sezone ekipa Čukaričkog je vodila veliku borbu za plasman u Evropu, ali cilj nije ostvaren. U novu sezonu ulazi se sa uobičajenim zadacima, jer kvalitet tima i ambicije kluba zahtevaju da ’’brđani’’ uvek budu u samom vrhu. Rezultati tokom priprema nisu bili sjajni, ali to nije ni bio glavni cilj. Koliko se uradilo videće se nakon prvih nekoliko kola, a važno je da igrači u sezonu uđu maksimalno fokusirani i motivisani, kako bi eventualni nedostaci u igri manje došli do izražaja.

Šef stručnog štaba ’’brđana’’ Simo Krunić je u svojoj izjavi za medije to i potvrdio naglasivši da je za početak najvažnije obezbediti plasman u plej-of:

’’Normalno da imamo imperativ da budemo među četiri najbolja tima i da se vratimo u Evropu, gde nam je i mesto. Niko neće doći u Čukarički i zadovoljiti se na primer devetim mestom. Dakle, najpre da se izborimo za plej-of, pa potom za što bolju poziciju. Sistem je specifičan, zbog podele bodova, šest razlike se stiže u jednoj utakmici. Prvenstvo je veoma dugo, a sve može i da se nadoknadi, ali i izgubi u poslednjih sedam mečeva.’’

On se potom osvrnuo na današnjeg protivnika istakavši da se dve ekipe odlično poznaju i da su Zemunci odličan tim sa odličnim trenerom:

’’Zemun se mučio do jeseni prošle godine, a potom su svojim radom, uz nekoliko ozbiljnih pojačanja, igrali mnogo bolje. Imali su nekoliko odličnih utakmica. Imaju vrhunskog trenera, kvalitetne igrače. Odlično se poznajemo, nema nekih tajni, pratili smo i jedni druge na pripremama. Prijatelj sam i privatno sa Milanovićem, ali u subotu će se svako boriti za svoj klub.’’

Najveću opasnost po njegovim rečima predstavlja ofanzivni deo zemunskog tima, a naglašava i da su opasni iz prekida:

’’Gledajući njihovu statistiku, svesni smo da imaju dobre ofanzivne igrače iz drugog plana. Jaki su i u prekidu. Nisam baš siguran ko će sve da igra, ali imaju kvalitet, zaista su za respekt. Ne možemo da kažemo da treba da zatvorimo jednu stranu, kad imaju i Simića, Vukadinovića, malog Podunavca.’’

Meč 1.kola Super lige Srbije između Čukaričkog i Zemuna igra se danas, u subotu 21.jula 2018.godine, sa početkom u 20:00 časova.

FOTO: fkcukaricki.com