Danas je na stadionu FK Partizan u Humskoj uručeno priznanje najboljem strelcu Linglong Tire Super lige Srbije, napadaču crno-belih Rikardu Gomešu.

Trofej ’’Slobodan Santrač’’, namenjen najboljem strelcu Linglong Tire Super lige Srbije u sezoni 2021/22, uručen je danas u prostorijama FK Partizan. Prvotimcu crno-belih Rikardu Gomešu prestižno priznanje je uručio sin legendarnog napadača, Nenad Santrač. Istovremeno, dodeljen mu je i tradicionalni ’’Trofej Dragutina Kostića’’ koji najboljim pojedincima dodeljuje Sportski žurnal, a koji je ove sezone podelio sa prvotimcem Crvene zvezde, Aleksandrom Kataijem.

Bila je to bez dileme najbolja sezona u karijeri Rikarda Gomeša, sezona u kojoj je pokazao da je vrhunski golgeter i najvažniji pojedinac u ekipi Aleksandra Stanojevića. Tokom minule sezone zabeležio je 35 superligaških nastupa i postigao čak 29 pogodaka. Iz igre je pogađao mrežu protivnika 25 puta, dok je 4 puta uspešno realizovao kaznene udarce. To je ujedno i najbolji učinak u Super ligi Srbije od njenog osnivanja. Pored toga zabeležio je i 2 pogotka u Kupu Srbije i 7 pogodaka na evropskoj sceni, pa je sa ukupno 38 pogodaka postao najbolji strelac u istoriji Partizana u jednoj takmičarskoj sezoni.

Ricardo Jorge Pires Gomes (30) je rođen na Zelenortskim Ostrvima, igra na poziciji centralnog napadača, a ponikao je u lokalnoj ekipi Batuque. Tokom karijere je nastupao za portugalske ekipe Vizela, Vitoria Guimaraes i Nacional, zatim Partizan, ekipe Sharjah i Ittihad Kalba iz UAE, kao i turski Erzurumspor. U Beograd se vratio u julu prošle godine, a ove sezone zabeležio je 38 pogodaka u svim takmičenjima. Za nacionalni tim odigrao je 14 mečeva i postigao 4 pogotka.

FOTO: FSS