Derbi meč 33. kola Mozzart Bet Super lige Srbije igra se u Beogradu gde domaći Partizan dočekuje goste iz Novog Sada, ekipu Vojvodine. Mečevi ovih rivala uvek su bili izuzetno zanimljivi i kvalitetni, pa nema razloga da tako ne bude i ovoga puta.

Domaći tim je tokom aktuelne sezone zabeležio 22 pobede, uz 4 remija i 6 poraza, pa sa 70 bodova na svom kontu trenutno zauzima 2. mesto na tabeli. U prethodnom kolu su kao domaćini poraženi u duelu sa ekipom TSC-a, a meč je završen rezultatom 1:2. Gosti su tokom aktuelne sezone zabeležili 14 pobeda, uz 9 remija i 9 poraza, pa sa 51 bodom na svom kontu trenutno zauzimaju 5. mesto na tabeli. U prethodnom kolu su kao domaćini podelili bodove sa ekipom Crvene zvezde, a meč je završen rezultatom 0:0.

Tokom aktuelne sezone dva tima su već odigrala dva međusobna susreta, a u oba meča uspešniji su bili Beograđani. Crno-beli su u prvom susretu odigranom u Novom Sadu slavili rezultatom 0:2 (0:0), a strelci su tom prilikom bili Mateus Saldanja i Kvinsi Menig. U drugom susretu crno-beli su na svom stadionu slavili rezultatom 3:1 (0:0). Strelci za beogradski tim bili su Frenk Kanute, Gajas Zahid i Mateus Saldanja, dok je jedini pogodak za novosadski tim postigao Uroš Nikolić.

Šef stručnog štaba domaćeg tima Albert Nađ, koji je uoči ovog susreta preuzeo tim nakon odlaska Igora Duljaja, veruje da njegovi igrači mogu prebroditi trenutnu krizu i odbiti nalet TSC-a:

’’Sve se brzo izdešavalo. Imali smo lošu seriju utakmica, četiri poraza zaredom i ljudi koji vode klub su odlučili da nešto mora da se promeni. Ja, pre svega, očekujem da igrači reaguju. Nadam se su spremni i da su svesni da smo došli u situaciju da nam TSC prišao na samo četiri boda, a imamo niz teških utakmica do kraja prvenstva. Igrači su glavni izvođači radova, mi smo njihov servis. Kao i prethodni trener, tako i ja, bićemo u njihovoj službi. Sigurno je da su na psihološkom planu malo u padu zbog poslednjih rezultata, ali su profesionalni i svi zajedno kao klub moramo da izađemo iz ove situacije koju niko nije očekivao. Postoje neki kadrovski problemi na koje moramo da reagujemo i da donesemo najbolju odluku za koju smatramo da će nam doneti rezultat. Lično verujem u svakog igrača koji je u timu. Ne delim na mlađe i starije već odlične i manje odlične igrače i ona ekipa koja izađe na utakmicu to je u tom momentu najbolja ekipa koju Partizan ima. Da li možemo da pogrešimo? Da, sigurno. Da li ćemo grešiti? Da, sigurno. Ali pokušaćemo da te greške svedemo na minimalan način da bi došli do konačnog cilja.’’

Šef stručnog štaba novosadskom tima Božidar Bandović ističe da su veliki klubovi uvek najopasniji kada su u krizi, pa očekuje veoma tešku utakmicu:

’’Očekuje nas teška utakmica protiv velikog tima, iako trenutno nema pozitivne rezultate. Ipak, Partizan se pre mesec dana bio prvi i borio se za prvo mesto. Doživeli su neke promene, ali mi moramo da gledamo nas i da se pripremimo što bolje. U tim velikim klubovima te promene uz negativne rezultate često mogu da ih učine i najopasnijima. Smatramo da je naša svaka naredna utakmica kao finale. Što se tiče igrača, Đorđević još uvek ima problem, ali videćemo još danas i sutra da li ćemo moći da računamo na njega. Mi nećemo menjati naš stil igre, jer smatram da Vojvodina kao veliki klub treba da igra na taj način. Pokazali smo na poslednjih nekoliko utakmica da igramo veoma dobro i na istim stvarima ću da insistiram. Sigurno da će i Partizan doživeti tu neku vrstu šok terapije, ali nikad se ne zna, nećemo da se obaziremo na to, već da se mi pripremimo najbolje što možemo.’’

Derbi susret 33. kola Mozzart Bet Super lige Srbije između Partizana i Vojvodine igra se u četvrtak 02. maja 2024. godine, sa početkom u 16:55 časova. Obezbeđen je direktan televizijski prenos ovog susreta na programu TV Arena sport 1 Premium.

FOTO: FK Partizan