Derbi meč 34. kola Mozzart Bet Super lige Srbije igra se u Novom Sadu gde domaća Vojvodina dočekuje goste iz Beograda, ekipu Čukaričkog. Biće to duel dva tima sa identičnim učinkom u borbi za vrh tabele i šansa sa ’’brđane’’ da ostanu u igri za četvrto mesto.

Domaći tim je tokom aktuelne sezone zabeležio 15 pobeda, uz 9 remija i 9 poraza, pa sa 54 boda na svom kontu trenutno zauzimaju 5. mesto na tabeli. U prethodnom kolu su kao gosti savladali ekipu Partizana, a meč je završen rezultatom 2:3. Gosti su tokom aktuelne sezone takođe zabeležili 15 pobeda, uz 9 remija i 9 poraza, pa sa 54 boda na svom kontu trenutno zauzimaju 6. mesto na tabeli. U prethodnom kolu su kao domaćini savladali ekipu Napretka, a meč je završen rezultatom 2:0.

Dva tima su već odigrala dva prvenstvena susreta tokom aktuelne sezone, a oba su završena nerešenim rezultatom. Prvi meč odigran je u Beogradu, a rezultat je bio 2:2. Strelci za ’’brđane’’ bili su Stefan Kovač i Vesli Luter Sing, dok su za novosadski tim pogotke postigli Dejan Zukić i Aleksa Vukanović. Drugi meč odigran u Novom Sadu završen je rezultatom 1:1. Novosađani su poveli preko Mihaila Ivanovića, a izjednačenje je ’’brđanima’’ doneo Igor Miladinović. Sastali su se i u okviru četvrtfinala Kupa Srbije na Banovom brdu, a epilog je takođe bio nerešen rezultat (1:1). Ekipa Vojvodine je prošla dalje nakon boljeg izvođenja jedanaesteraca (3:4).

Šef stručnog štaba domaćeg tima Božidar Bandović ističe da ne razmišlja o narednim mečevima i finalu Kupa Srbije i da je svaka utakmica važna u ostvarenju zacrtanih ciljeva:

’’Posle nekoliko dobrih utakmica očekuje nas težak i dobro poznati rival protiv kog smo već odigrali dva meča. Ne treba mnogo govoriti, znamo se, prošli smo u Kupu protiv Čukaričkog. Ovo je za nas finale, utakmica godine, veoma važna, jer pobedom sužavamo krug i privodimo kraju ono što smo počeli. Presrećan sam zbog rezultata, ali i načina igre, kao i na karakter i napredak koji smo postigli kroz sav ovaj period. Ne opuštamo se, spremamo se na isti način i želimo da na pravi način privedemo sezonu kraju. Cilj nam je bio da se odmorimo, svi su zdravi i na okupu, osim Serija koji ima četiri žuta kartona i neće igrati. Mene lično kao trenera zanima samo sutrašnja utakmica. Jedino što hoćemo je da pobedimo Čukarički i da idemo meč po meč. Ne razmišljamo ni o Napretku, ni o finalu Kupa Srbije. Svi volimo trofeje i pobede, ali zato moramo da idemo korak po korak i da ih ne preskočimo. Napravili smo velike rezultate, koji se čekaju godinama, ali nismo završili još uvek. Pred nama je nekoliko ključnih utakmica, a uvek je najvažnija sledeća. Igrali smo protiv njih, poznajemo se, ali gledamo svako utakmicu posebno. Nije problem samo bok, već individualni kvalitet, kontre, u svemu u čemu je Čukarički dobar, moramo da onesposobimo njihove pozitivne strane. Isto tako i da mi budemo najbolji što možemo da iskoristimo sve naše prednosti u odnosu na rivala.’’

Šef stručnog štaba gostujućeg tima Goran Stanić ističe da tri remija u tri ovosezonska susreta najbolje govore o ujednačenosti kvaliteta, ali ovoga puta očekuje drugačiji meč i drugačiji epilog:

’’Dosadašnji rezultati sasvim dovoljno govore da su timovi prilično sličnih kvaliteta. Zanimljivo, u sva tri duela Vojvodina je prva stizala do prednosti, sva tri puta uspevali smo da stignemo rivala. U tom prvom meču čak su Novosađani imali i dva gola viška. Ali, sve to je iza nas, u sredu nas očekuje potpuno drugačija utakmica. Nadam se da će ovoga puta tok meča, a posebno krajnji ishod biti drugačiji, ali opet znamo protiv koga igramo i u kakvoj je formi Vojvodina. Kao što je nedavno naš direktor Matijašević kazao, Novosađani su nam veliki sportski prijatelji. I zaista, imamo respekt prema imenu i tradiciji Vojvodine, njihovim rezultatima. Čini mi se da su ekipa koja je trenutno u najboljoj formi u čitavoj Super ligi Srbije. Takođe, radujemo se i činjenici da bi tribine trebalo da budu punije nego inače, zbog važnosti susreta, uvek je lepo igrati u Novom Sadu pred publikom koja dobro poznaje fudbalsku igru. Svaki igrač je bitan u ovoj fazi sezone, ali je ekipa ta koja pobeđuje. I Vojvodina i Čukarički imaju veliki broj kvalitetnih igrača, a i raspored je takav da svakako moramo da rotiramo pojedine igrače. Najbitniji će biti pristup meču, a moguće je da će detalji odlučivati. Šteta što neće biti Vinisijusa Mela, s obzirom da je u sjajnoj golgeterskoj formi, postigao je šest golova na prethodna četiri meča. Ali, imamo i na poziciji napadača vrlo kvalitetne pojedince, tu su Milan Pavkov, Slobodan Tedić, Mihajlo Cvetković, još neki igrači koji mogu da pomognu na tom mestu. Vratili su nam se Maro Docić i Miladin Stevanović, koji su izdržali suspenzije, što je svakako dobra vest.’’

Derbi susret 34. kola Mozzart Bet Super lige Srbije između Vojvodine i Čukaričkog igra se u sredu 08. maja 2024. godine, sa početkom u 18:00 časova. Obezbeđen je direktan televizijski prenos ovog susreta na programu TV Arena sport 3 Premium.

FOTO: FK Vojvodina