Derbi meč 8.kola Super lige Srbije igra se u Nišu gde će ekipa Radničkog ugostiti goste iz Novog Sada, ekipu Vojvodine. Domaći tim je u boljoj formi od gostiju, ali treba videti da li će promena na klupi pozitivno uticati na novosadski tim.

Nišlije su sezonu započele sa četiri pobede, uz dva remija i jedan poraz, pa sa 14 bodova na svom kontu trenutno zauzimaju 2.mesto na tabeli. Gosti su sezonu započeli sa dve pobede, uz tri remija i dva poraza, pa sa 9 bodova na svom kontu trenutno zauzimaju 7.mesto na tabeli.

Dva tima su tokom prethodne sezone odigrala tri međusobna susreta, a nešto uspešniji bio je tim iz Niša. Prva dva susreta odigrana u regularnom delu sezone završena su rezultatom 1:1, dok je treći odigran u okviru plej-ofa u Nišu i završen je ubedljivom pobedom ekipe Radničkog rezultatom 5:0.


FOTO: fkradnickinis.rs

Domaćini su pauzu iskoristili za dodatni rad i pripremu ove utakmice, odigran je i jedan prijateljski meč, pa u ovaj meč ulaze sa puno optimizma i samopouzdanja. O tome je na redovnoj konferenciji za medije održanoj pred ovaj susret govorio i šef stručnog štaba niškog tima Nenad Lalatović koji je istakao da veruje u svoj tim i pobedu nad ekipom Vojvodine:

’’U goste nam dolazi tim koji želim da pohvalim i koji pripada samom vrhu srpskog fudbala. Ja sam u Vojvodini proveo najlepših trinaest meseci kao trener i nadam se da ću i u Radničkom provesti tako lepo vreme. Sa tim klubom nisam osetio gorčinu poraza na domaćem terenu, dogurao sam do plej-ofa za ulazak u Ligu Evrope, a sve to želim i ovde u Radničkom, plus što mi je cilj da ovde u Nišu osvojim i jedan trofej. Atmosfera u našoj ekipi je sjajna, pobednička, igrači veruju u sebe i ubeđeni su da mogu da savladaju Vojvodinu. Naravno, ne može stalno da se pobeđuje, ali ja kada vidim kako rade, kako treniraju, meni kao treneru ulivaju veliko samopouzdanje. Siguran sam da ćemo se protiv Vojvodine predstaviti u dobrom izdanju i da će publika biti zadovoljna. Pre nekoliko dana protiv Rabotničkog smo imali dobru proveru, odigrali smo odlično i mislim da imamo puno razloga da budemo optimisti. Mog kolegu Okuku veoma cenim i poštujem, mada mislim da je i Veselinović bio odlično rešenje za njih. Najveća opasnost preti nam od Ezea, ali smo temeljno pripremili meč i mislim da neće moći da nas iznenade.’’


FOTO: fkvojvodina.rs

U taboru gostiju pauza je protekla u promeni stručnog štaba, a novi šef Dragan Okuka nije imao puno vremena za upoznavanje sa ekipom i pripremu ove utakmice. On je na redovnoj konferenciji za medije održanoj pred ovaj susret istakao da ima pozitivnu tremu na početku svog drugog mandata na klupi novosadskog tima:

’’Posle 12 godina ponovo sam u srpskom fudbalu, a posle 18 godina ponovo u Vojvodini i srpskom klupskom fudbalu, te je normalno da imam pozitivnu tremu pred prvu utakmicu. Ne treba ni govoriti o tome da se sastajemo sa kvalitetnim timom, koji ima kvalitetnog trenera. Radnički je motivisana i borbena ekipa, koja je pokazala da će se ove sezone boriti za mesto u vrhu srpskog fudbala. Čeka nas težak zadatak, ali da ne verujem da Vojvodina može bolje od onoga što je do sada pokazala ne bih bio tu. Imamo kadrovskih problema, jer povređeni su Zlomislić i Đorđević, a na današnjem treningu se i Antić požalio na povredu, tako da oni neće putovati u Niš. Međutim, koga nema bez njega se mora i može. Probaćemo da nađemo adekvatne zamene i siguran sam da će ekipa odigrati maksimalno borbeno i pružiti dobru partiju. Za koliko će to biti dovoljno, videćemo. Po mom mišljenju, nemamo veliki izbor, mada ne mislim da personalna promena igrača može nešto da promeni u ovom trenutku, ako se čitava ekipa kao kolektiv ne promeni u svom karakteru i pristupu. Ono što želim da napravim jeste ekipa koja će snagom kolektiva uvek moći da nadomesti izostanak bilo kog pojedinca.’’

Ulaznice za ovaj susret mogu se kupiti na biletarnici ispred hale ’’Čair’’ po sledećim cenama: Jug – 150,00 dinara, Zapad/Istok – 300,00 dinara i Loža - 1.500,00 dinara.

Derbi susret 8.kola Super lige Srbije između Radničkog i Vojvodine igra se sutra, u petak 14.septembra 2018.godine, sa početkom u 18:30 časova. Obezbeđen je direktan televizijski prenos ovog susreta na prvom programu TV Arena sport.

FOTO: fkradnickinis.rs