Ekipa Partizana će u okviru 8.kola Super lige Srbije gostovati u Novom Sadu gde će odmeriti snage sa novajlijama u elitnom rangu, ekipom Proletera. Nema sumnje da će gosti dati sve od sebe da opravdaju ulogu favorita, niti da ih čeka težak posao protiv neugodnog rivala.

U taboru crno-belih svi ističu važnost ove utakmice za nastavak šampionata i borbe za titulu. O tome je na redovnoj konferenciji održanoj pred ovaj susret govorio i šef stručnog štaba Bata Mirković koji je tom prilikom istakao da je situacija ista kao i prethodnih nedelja i da je svaka utakmica jako bitna:

’’Posle dvonedeljne pauze imamo nastavak prvenstva, protiv Proletera. Ova utakmica je kao prva najvažnija. Znate da nam je ubačen i Rad između ove utakmice i derbija. Proleter je novajlija u Super ligi, dobro su startovali, dosta su čvrsta i disciplinovana ekipa. Izuzetno su fizički jaki i opasni na prekidima, sigurno nas čeka težak zadatak. U istoj smo situaciji kao i prethodnih nedelja, svaka utakmica nam je bitna, zbog priključka na tabeli, zbog pobeda, zbog svega. Ima umornih igrača među reprezentativcima, ali moraće da zaborave na umor. Svi su na raspolaganju osim povređenog Miletića, a i neko od stranaca će pauzirati. Znate da smo tokom pauze bili u sastavu u kome smo bili i u odnosu na te ljude koji su bili sa nama, radili smo na svemu, i na fizičkoj kondiciji i taktici. Što se tiče utakmice protiv Teleoptika generalno sam zadovoljan, i kako su momci istrčali i zato što smo taktički radili to što su primenjivali.’’

On se potom osvrnuo i na igru i kvalitet protivničkog tima istakavši da se radi o čvrstoj ekipi sa interesantnim pojedincima:

’’Nadam se da će Proleter možda malo i da napadne, pošto igra kod kuće, a sigurno bi nam u toj varijanti dao malo više prostora. Dosta dobra ekipa, čvrsta, sa interesantnim pojedincima, tu su Mirosavljev, Tanasin,iskusni Mićić,  Čović, Čolović. Vole da igraju čvrsto, da remete ritam protivničkog tima, pa će možda tako biti i sutra.’’

Meč 8.kola Super lige Srbije između Proletera i Partizana igra se sutra, u subotu 15.septembra 2018.godine, sa početkom u 16:00 časova. Obezbeđen je direktan televizijski prenos ovog susreta na prvom programu TV Arena sport.

FOTO: partizan.rs