Niški Radnički u okviru 9.kola Super lige Srbije gostuje u Surdulici gde će odmeriti snage sa ekipom Radnika. Gosti će pored tri značajna boda ’’juriti’’ i jedan značajan rekord, ali nema sumnje da ih čeka jako težak posao.

Nišlije su izuzetno zadovoljne rezultatima na startu sezone, a nema sumnje da je i samopouzdanje na maksimumu. Tome u prilog idu i razmišljanja šefa stručnog štaba Nenada Lalatović koja je izneo na redovnoj konferenciji za medije najavivši borbu za sva tri boda i pored činjenice da u prethodnom periodu nije imao pozitivne rezultate u Surdulici:

’’Za mene je ovo derbi, a u derbiju opuštanja ne sme da bude, ne mora da pobedi na papiru bolja ekipa, nego ko bude više verovao u sebe. Skrenula mi je pažnju ta video najava utakmice sa njihove strane, u kojoj oni podižu borbenu gotovost i igrača i publike. To je, naravno, njihovo pravo, ali i ja pozivam naše navijače da u što većem broju dođu u Surdulicu. Ja, kao trener, do sada nikad nisam pobedio u Surdulici. Bio sam tamo tri ili četiri puta, nadam se da je došlo vreme da probijem led. Ne idemo da vodimo tamo rat, nego da dokažemo da smo među četiri velika kluba i da se vratimo u Niš sa nova tri boda. Neće igrati dvojica fudbalera. Noma ima temperaturu već tri dana, primao je infuziju, dok Nikodijevića mući povreda zgloba. Na ostale mogu da računam. Dobra je atmosfera na treningu, vidim da se igrači druže, podržavaju jedan drugog, stalno su nasmejani iz tog rada i kvaliteta očekujem još bolje igre i rezultate.’’

On se osvrnuo i na podatak da će Radnički, ukoliko pobedi u Surdulici, imati najbolji prvenstveni start u prvih devet kola u svojoj istoriji:

’’Čuo sam za taj podatak i to mi je motiv više da u ovu utakmicu uđemo maksimalno ozbiljno i da eto, Radnički pod mojoj komadom ispiše neke lepe stranice svoje istorije. Ponavljam, Radnik je dobra ekipa. Ne zaslužuju ovo mesto na tabeli. Bitna im je utakmica posle ovog niza loših rezultata, imaju nekoliko jako zanimljvijih igrača, brzinu, odličnu polukontru i kontru, tako da ne treba srljati. Ali svakako ćemo ići na pobedu, jer nam treba dobra uvertira za Kup utakmicu sa Bežanijom u sredu, a onda i sa Partizanom, pa protiv Mladosti u Lučanima. Dakle, imamo jako težak raspored do sledeće reprezentativne pauze i veoma je važno da nastavimo sa osvajanjem bodova.’’

Meč 9.kola Super lige Srbije između Radnika i Radničkog igra se danas, u subotu 22.septembra 2018.godine, sa početkom u 19:00 časova.