Novosadska Vojvodina u okviru 9.kola Super lige Srbije na svom stadionu dočekuje goste iz Beograda, ekipu Voždovca. Cilj novog stručnog štaba je da uz igru unapredi i rezultate.

Domaćini u ovaj meč ulaze sa željom da  započnu seriju dobrih rezultata koja će im omogućiti povratak u vrh tabele i borbu za plasman u Evropu. Današnji meč je praktično drugi debi na “Karađorđu” za novog šefa stručnog štaba Vojvodine Dragomira Okuku koji je novosadski  tim predvodio pre 18 godina. On je u izjavi za medije datoj pred ovu utakmicu istakao da njegov tim mora da igra dobro i stvara šanse, kako bi došao u situaciju da trijumfuje:

’’Biće stereotipno da kažem da nas očekuje teška utakmica, jer u ovoj ligi, koliko vidim, za Vojvodinu nema lakih protivnika. Voždovac je iskusan tim i gledao sam njihovu poslednju utakmicu protiv Čukaričkog, gde su, pri vođstvu od 1:0, propustili još dve stopostotne šanse. Da su barem jednu iskoristili, pitanje je kako bi se meč dalje odvijao. Što se nas tiče, moramo se boriti tokom svih devedeset minuta. Znam šta je novosadska publika, koja je probirljiva i navikla je na viši nivo igre, ali i borbenosti i zalaganja, te očekujem da naša ekipa protiv Voždovca upravo to i pruži. Jednostavno, da bismo nešto postigli, moramo da igramo fudbal. U Nišu smo se borili, ali da bismo pobedili moramo i da imamo igru, da stvaramo šanse, dajemo golove. Antić i Fofana nisu u kombinaciji za tim, a zbog povrede na koju se požalio, poslednja dva treninga propustio je i Eze. Danas ćemo videti u kakvom je stanju i da li će moći da zaigra. Problema imamo, ali koga nema bez njega se mora. Očekujem da će igrači koji dobiju šansu uspeti da je iskoriste na pravi način i tako opravdaju ukazano poverenje. Naravno da ćemo ići na trijumf, jer Vojvodina nema drugu opciju. I u Nišu smo želeli da pobedimo, ali pita se i protivnik. Težina ovog kluba i grada nameće imperativ pobede i to da se ne smemo zadovoljavati sa malim stvarima. Nismo imali mnogo vremena za rad i zato jedva čekam da dođe pauza u prvenstvu, ali ko pita trenera za to? Klub želi da se trgne, da izađe iz ove situacije i proba da izbori Evropu, što je upravo ono zbog čega sam i došao. To je težak put, imamo 16-17 novih igrača, ali sve to ne predstavlja alibi. Igračima pokušavam da nametnem imperativ da uvek pruže maksimum i igraju sa željom i strašću. Za koliko je to dovoljno, videćemo, mada je u većini slučajeva to dovoljno za dobar rezultat.’’

Meč 9.kola Super lige Srbije između Vojvodine i Voždovca igra se danas, u subotu 22.septembra 2018.godine, sa početkom u 19:00 časova.