Derbi meč 10.kola Super lige Srbije igra se na niškom stadionu ’’Čair’’ gde će ekipa Radničkog dočekati goste iz Beograda, ekipu Partizana. Mečevi ova dva kluba uvek privlače veliku pažnju, a ovoga puta postoji i dodatni razlog, borba za drugo mesto.

Nišlije su odlično započele aktuelnu sezonu zabeleživši šest pobeda, uz dva remija i jedan poraz, pa sa 20 bodova na svom kontu trenutno zauzimaju 2.mesto na tabeli. Ekipa Partizana ima isti učinak, takođe 20 bodova na svom kontu uz nešto lošiju gol razliku, pa trenutno zauzima 3.mesto na tabeli. Dva tima su tokom prethodne sezone odigrala tri međusobna susreta, a crno-beli su bili uspešniji. Prvi meč odigran je tokom jesenjeg dela sezone u Humskoj, a crno-beli su slavili rezultatom 3:1(2:0). Prolećni meč odigran je u Nišu, a Radnički je slavio rezultatom 1:0(0:0). Treći susret odigran je u okviru plej-of faze, a ekipa Partizana je u Humskoj ponovo slavila rezultatom 3:1(2:1).


FOTO: fkradnickinis.rs

Domaćini ne poriču da su crno-beli favoriti u ovom susretu, ali žele da iskoriste činjenicu da se nalaze u odličnoj formi i da iznenade velikog rivala. O tome je u izjavi za medije datoj pred ovaj susret govorio i šef stručnog štaba niškog tima Nenad Lalatović koji je istakao da očekuje sjajnu atmosferu:

’’Pred nama je meč koji mnogo odlučuje. Partizan je favorit, to je fakat, jer igra dobro i posle dolaska mog prijatelja Zorana Mirkovića izgleda silno, što je pokazao i u meču sa Crvenom zvezdom. Partizanu se ne preti, ali i mi smo u dobroj formi. Imamo jak tim i nastojaćemo da ostvarimo što povoljniji rezultat. Činimo sve da dočekamo crno-bele u dobroj atmosferi i pred velikim brojem navijača.''


FOTO: partizan.rs

I gosti u ovaj meč ulaze sa puno respekta, bez obzira na ulogu favorita i sve bolju formu. Šef stručnog štaba crno-belih Bata Mirković istakao je u izjavi za medije datoj pred ovu utakmicu da protivnik ima veliki kvalitet i odličnog trenera, a da je motor ekipe bivši igrač Partizana, iskusni Nikola Drinčić:

’’Radnički ima izvanrednu ekipu, odlikuje je angažovanje, disciplina i borbenost. Tim našeg narednog protivnika je odlično vođen, Nenad Lalatović znanje, iskustvo i energiju prenosi na ekipu, tačno se vidi njegov potpis u igri Nišlija. Dosta stvari u fizionomiji Radničkog polazi od Nikole Drinčića. On je glavni pokretač svih akcija, prekaljeni motor tima, sa izvanrednim pasom, prekidom i snažnim udarcem. Od njega nam preti najveća opasnost.’’

Ulaznice za ovaj susret mogu se kupiti na biletarnici hale ’’Čair’’ i istočnoj tribini stadiona ’’Čair’’ po sledećim cenama: Istok/Zapad – 600,00 dinara, Sever – 400,00 dinara, Jug – 300,00 dinara i Loža – 1.500,00 dinara.

Derbi meč 10.kola Super lige Srbije između Radničkog i Partizana igra se danas, u nedelju 30.septembra 2018.godine, sa početkom u 19:00 časova. Obezbeđen je direktan televizijski prenos ovog susreta na prvom programu TV Arena sport.

FOTO: partizan.rs