Derbi meč 11.kola Super lige Srbije igra se u Humskoj gde domaći Partizan dočekuje gradskog rivala, ekipu Voždovca. Mečevi ova dva kluba uvek su izuzetno zanimljivi, pa nema razloga da tako ne bude i ovoga puta.

Crno-beli su na startu sezone ostvarili šest pobeda, uz tri remija i jedan poraz, pa sa 21 bodom na svom kontu trenutno zauzimaju 3.mesto na tabeli. ’’Zmajevi’’ su sezonu započeli ispod očekivanog nivoa, sa tri pobede, dva remija i čak pet poraza, pa sa 11 bodova na svom kontu trenutno zauzimaju 11.mesto na tabeli. Dva tima su tokom prethodne sezone odigrala tri međusobna susreta, a nešto uspešnija bila je ekipa Voždovca. Prvi meč odigran je tokom jesenje polusezone u Humskoj, a ’’zmajevi’’ su tada slavili rezultatom 1:3(1:2). Naredni meč odigran je na Dušanovcu, a ekipa Partizana slavila je rezultatom 0:1(0:1). Trećui susret odigran je u plej-of fazi takmičenja, ponovo na populanom ’’krovu’’, a ekipa Voždovca ovoga puta je slavila rezultatom 2:1(0:0).


FOTO: partizan.rs

Domaćini u ovaj meč ulaze sa ciljem da ostvare izuzetno važan trijumf, nakon remija u Nišu kojim je uvećan zaostatak u borbi za prvo mesto. Da to neće biti ni najmanje lako svestan je i šef stručnog štaba crno-belih Zoran Bata Mirković koji je istakao da očekuje otvorenu i uzbudljivu utakmicu:

’’Pre nego što počnem o ekipi, hteo bih o klubu. Među sportskim svetom vlada mišljenje da je Voždovac dobar kolektiv. Tako i jeste, poslednjih godina je pobrao velike simpatije. Klub koji je zdrav, koji dobro radi, koji ima dobru politiku, jednom rečju izaziva poštovanje. U današnjem vremenu imati takav jedan kolektiv je nešto pozitivno. Što se tiče same ekipe, rekao bih da je to spoj iskusne ekipe, a opet imaju plejadu mladih i odličnih igrača. To je ekipa koja hoće da igra, neće se sigurno braniti protiv nas. Tehnički su dobri, imaju gore brze igrače. Očekujem otvorenu borbu i lepu utakmicu, kao što je bila ova u Nišu. Sigurno ćemo imati težak zadatak, ali imamo svoj cilj, i ovu utakmicu kao i svaku idemo na pobedu.’’

On se potom osvrnuo na trenutnu kadrovsku situaciju istakavši da neće moći da računa dvojicu standardnih prvotimaca:

’’Marko Janković ima kartone, svakako neće igrati, a ima i mali zdravsvetni problem, mislim da nije ništa strašno. Levi bek Nemanja Miletić je bolestan, ima temperaturu, već drugi-treći dan, možda je to na nervnoj bazi, videćemo kako je na treningu.’’


FOTO: fkvozdovac.rs

Gosti u ovaj meč ulaze sa puno optimizma, bez obzira na slab početak sezone. Samopouzdanje grade na činjenici da su tokom prethodne sezone dva puta savladali današnjeg rivala. U izjavi za medije datoj pred ovaj susret šef stručnog štaba ’’zmajeva’’ Jovan Damjanović istakao je da su njegovi igrači kadri da igraju kvalitetan fudbal:

’’Izlišno je trošiti reči kada je Partizan u pitanju. Svi znamo kakav renome ima i u našim, ali i u evropskim okvirima. Izledaju jako dobro u poslednje vreme. U klubu se radi ozbiljan posao i to je grupa mladih i kvalitetnih sportskih radnika. Za srpski fudbal je dobro da se jedna takva grupa okupila i da svi zajedno hoće da pomognu Partizanu. Znamo šta nas čeka, ali to ne menja naše ambicije i planove. Imamo našu ideju i stvari koje dogovaramo i radimo. Sigurno ćemo pokušati da se predstavimo na taj način na stadionu Partizana. Ne pitamo se samo mi, pita se i protivnik. Fudbaleri Voždovca su kadri da mogu da igraju jedan kvalitetan i ozbiljan fudbal. Mislim da će biti dobra utakmica i očekujem da se predstavimo u najboljem svetlu.’’

Nakon pitanja novinara on se osvrnuo i na činjenicu da su ’’zmajevi’’ prošle sezone dva puta uspeli da savladaju crno-bele:

’’Ne valja da velike reči izgovaramo pred gostovanje Partizanu, ali činjenica je da smo u prošloj sezoni dva puta savladali Partizan. To nam daje samopouzdanje, jer ako smo to mogli da uradimo jednom ili dva puta, mislim da možemo i da ponovimo. Međutim, veliki nas rival čeka, imamo veliko poštovanje za sve ljude iz Partizana, za ime kluba, ali na terenu mislim da možemo da pokažemo mnogo i mislim da ćemo da pružimo jednu dobru partiju.’’

Derbi meč 11.kola Super lige Srbije između Partizana i Voždovca igra se danas, u petak 05.oktobra 2018.godine, sa početkom u 18:00 časova. Obezbeđen je direktan televizijski prenos ovog susreta na prvom programu TV Arena sport.

FOTO: partizan.rs