Ekipa Radničkog iz Niša će u okviru 11.kola Super lige Srbije gostovati u Lučanima gde će odmeriti snage sa ekipom Mladosti. Visok plasman obe ekipe i kvalitet timova garantuju još jednu dobru utakmicu, a gosti obećavaju borbu za sva tri boda.

Nišlije u ovaj meč ulaze sa puno samopouzdanja, nakon odlične partije u duelu sa ekipom Partizana, ali i sa puno opreza zbog kvaliteta Lučanaca. Šef stručnog štaba niškog superligaša Nenad Lalatović istakao je u svom obraćanju predstavnicima medija pred ovaj susret da će konačno imati sve igrače na raspolaganju i da je cilj osvajanje sva tri boda:

’’Ono što prvo želim da istaknem je da je atmosfera u Radničkom jako dobra. Fudbaleri koji su bili povređeni i roviti su se vratili treninzima i to je ono što me veoma raduje, pošto sam posle dosta vremena u mogućnosti da biram između svih igrača. U Lučane idemo kompletni, konačno ćemo biti u najjačem mogućem sastavu, ali biće i oni, jer su čuvali igrače sa po tri žuta kartona u prethodnom meču protiv Crvene zvezde. To nam jasno govori koliko je njima bitna utakmica sa nama i koliko žele da nas pobede. Naša želja je ista kao njihova. Tamo idemo da se nadigravamo, sa jasnom ambicijom da u Niš ponesemo sva tri boda.’’

On se potom osvrnuo na kvalitete rivala istakavši da je u pitanju odličan tim, ali i da on veruje u svoje igrače i dobar rezultat na najtežem gostovanju ove jeseni:

’’To je odličan tim, moj kolega Neško Milovanović radi sjajan posao u Lučanima. Moram da pomenem i jednog od najboljih sportskih radnika u Srbiji Slobodana Ilića, sa kojim sam sarađivao u čačanskom Borcu, jer je njegovim dolaskom Mladost postala još bolja i ogranizovanija ekipa. Imaju kvalitetan i iskusan sastav. Ono što smo videli je da imaju brze krilne igrače, jak vezni red koji puno trči i često dolazi u završnicu iz drugog plana, ali i pored toga ja verujem u moj tim, jer kad smo mi pravi teško da neko može da nam parira. Ukoliko ponovimo pritup iz prvih šezdeset minuta protiv Partizana, mislim da ćemo se u Lučanima radovati. Tih šezdeset minuta je model po kojem Radnički treba stalno da igra i naš zadatak je da u nastavku sezone budemo na tom nivou tokom svih devedeset minuta. Mladost će biti naoštrena, uvek su motivisani protiv Radničkog i ponavljam da ćemo se nameriti na odličnu ekipu. Ovo je po meni naše najteže gostovanje u jesenjem delu sezone i moraćemo da budemo na maksimumu kako bi ga uspešno prebrodili.’’

Meč 11.kola Super lige Srbije između Mladosti i Radničkog igra se sutra, u subotu 06.oktobra 2018.godine, sa početkom u 16:00 časova.

FOTO: fkradnickinis.rs