Najbolji igrač 12.kola Super lige Srbije prema izboru naše redakcije je Siniša Babić, dvostruki strelac za ekipu Radničkog u pobedi nad ekipom Zemuna na stadionu ’’Čair’’ u Nišu.

Nakon dvonedeljne reprezentativne pauze ponovo je bilo živo na superligaškim terenima, a novo kolo donelo je čak četiri remija i četiri pobede domaćina. Gosti dakle nisu osetili slast pobede, pa tako ni ekipa Partizana koja je u Kuli odigrala nerešeno bez pogodaka sa ekipom Spartaka. Važnu pobedu izborio je niški Radnički koji je na svom stadionu savladao ekipu Zemuna rezultatom 2:0(2:0) i tako stigao do 2.mesta na tabeli. Najzaslužniji za to svakako je krilni fudbaler niškog tima Siniša Babić koji je postigao oba pogotka na ovom susretu. On se odlično kretao i sarađivao sa saigračima tokom ovog susreta, a bio je izuzetno precizan u situacijama kada se našao u izglednim šansama i svom timu doneo teško dostižnu prednost. Treba reći da je sjajnu partiju pružio i fudbaler Crvene zvezde Ričmond Boaći, ali je ovoga puta raspoloženi Babić izbor naše redakcije za najboljeg aktera ove runde takmičenja.

Od prvog minuta ovog susreta oba tima su igrala dosta otvoreno i borbeno, a šanse su se ređale na obe strane. Ipak, sredinom prvog dela igre do prednosti je stigao domaći tim, nakon odlične akcije po desnoj strani. Igrao se 28.minut kada je Nikola Drinčić uputio idealan centaršut u šesnaesterac gostiju, a Siniša Babić sa ivice peterca glavom matirao golmana Marka Miloševića. I nakon toga borba je nastavljena istim intenzitetom, a posle nekoliko pokušaja na obe strane ponovo su efikasniji bili domaći igrači. Igrao se 42.minut susreta kada je nakon odlične akcije Nermina Haskića i Saše Stojanovića po levoj strani lopta stigla do Siniše Babića, a ovaj izuzetno preciznim udarcem sa nekih sedamaest-osamnaest metara matirao golmana gostiju. Veliki broj šansi viđen je i u nastavku utakmice, ali su do kraja mreže ostale mirne, pa su Nišlije stigle do nova tri boda.


FOTO: fkradnickinis.rs

Siniša Babić (27) je rođen u Novom Sadu, igra na poziciji krilnog napadača, a u Niš je stigao iz grčke Larise tokom januara ove godine. Ponikao je u novosadskoj Vojvodini, a tokom karijere je nastupao i za Palić, sarajevsku Slaviju, Veternik i novosadski Proleter. Tokom aktuelne sezone zabeležio je četiri superligaška nastupa i postigao dva pogotka.

Pogledajte video izveštaj sa ovog susreta: