Uprava fudbalskog kluba Mačva pronašla je adekvatno rešenje za upražnjeno mesto šefa stručnog štaba nakon iznenadnog odlaska Dragana Aničića. Ekipu će u narednom periodu voditi Darko Tešović, dobro poznato ime u srpskom fudbalu.

Novi šef stručnog štaba šabačkog superligaša, Darko Tešović, predstavljen je danas na konferenciji za medije u prostorijama fudbalskog kluba Mačva. Predsednik kluba Ivica Kralj istakao je da Tešovića dugo poznaje i da veruje u njegove trenerske kvalitete:

’’Darka Tešovića poznajem tridesetak godina i kao dobrog čoveka i kao kvalitetnog trenera. Mislim da je to pravo rešenje za nas, kako bi nastavili sa dobrim rezultatima, kao što smo ih imali prethodnih godina. On će to radom i rezultatima da pokaže, imamo veliko poverenje u njega, ljudi iz uprave kluba, ali i igrači koji Tešovića dobro poznaju. Od medija očekujem da mu daju punu podršku, kao što je to bio slučaj i sa prethodnim šefovima, saradnja je uvek bila izuzetno dobra. I od šabačke publike očekujem da budu uz novog šefa i igrače, kao što su i svih prethodnih godina.’’


FOTO: fkmacva.com

Prisutnima se potom obratio i novi šef stručnog štaba crveno-crnih koji je tom prilikom istakao da se šesnaest godina bavi trenerskim poslom i da je prošao kroz različite stepene takmičenja kako bi stigao do elitnog ranga:

’’Višedecenijsko poznanstvo svakako nije jedini razlog zbog čega sam došao u Mačvu, jer to nikako ne bi bilo dobro, da sam ja samo iz tog razloga ovde. Ono što je meni mnogo bitno je činjenica da sam ovde došao iz jednog kontinuiranog rada i da sam kroz stepene takmičenja stigao do Super lige. Nemam nikakav problem, ni fudbalskih tajni, da sa ovim momcima napravim jedan lep uspeh, jer Mačva kao klub to zahteva od mene. Toliko godina postojanja i tradicije je za svako poštovanje i meni je izuzetna čast što sam prvi trener jedne Mačve. Ivici hvala na ukazanom poverenju i ljudima koji su u klubu, moj posao je teren i na njemu ću pružiti maksimum. Igračima ću pokušati da dočaram moju fudbalsku filozofiju koja se verovatno razlikuje kod drugih trenera po nekim stavkama, što je i normalno u ovom poslu. Ja sam odrastao u velikom klubu, tako sam i školovan i tako učim i svoje ekipe da igraju fudbal i da budu fudbalski džentlmeni, a na kraju i rezultat dođe kroz sve to.’’

Darko Tešović (48) je rođen u Beogradu, a tokom igračke karijere kao vezni fudbaler je nastupao za novobeogradski Radnički, Partizan, grčki Ethnikos Asteras i Budućnost iz Banatskog Dvora. Trenersku karijeru započeo je u mlađim kategorijama novobeogradskog Radničkog i Partizana, potom je bio pomoćnik u stručnom štabu grčkog Panioniosa, dok je samostalno vodio ekipe Radničkog iz Nove Pazove i Radničkog 1923 iz Kragujevca.

Susret sa ekipom Crvene zvezde, u nedelju 28. oktobra u Šapcu, Tešoviću će biti debi na mestu šefa stručnog štaba fudbalskog kluba Mačva.

FOTO: fkmacva.com