Derbi meč 14.kola Super lige Srbije igra se na Banovom brdu gde domaći Čukarički dočekuje gradskog rivala, ekipu Partizana. Biće to duel dva kvalitetna tima koji vode borbu za visok plasman, a tradicija nam kaže da možemo očekivati izuzetno kvalitetan i borben meč.

Domaćini su tokom aktuelne sezone zabeležili sedam pobeda, uz četiri remija i dva poraza, pa sa 25 bodova na svom kontu trenutno zauzimaju 4.mesto na tabeli. Gosti su ove sezone takođe ostvarili sedam pobeda, uz pet remija i jedan poraz, pa sa 26 bodova na svom kontu trenutno zauzimaju 3.mesto na tabeli.

Dva tima su tokom prethodne sezone odigrala čak pet međusobnih susreta u domaćim takmičenjima, a uspešnija je bila ekipa Partizana. Prvi meč odigran tokom jesenje polusezone u Humskoj završen je bez pobednika rezultatom 0:0, da bi na proleće crno-beli kao gosti slavili rezultatom 0:2. U okviru plej-of faze ekipa Partizana je na svom stadionu slavila rezultatom 2:1. Prvi polufinalni meč Kupa Srbije završen je pobedom ’’brđana’’ na svom stadionu rezultatom 4:2, dok su revanš meč u Humskoj crno-beli rešili u svoju korist rezultatom 2:0, obezbedivši plasman u veliko finale.


FOTO: partizan.rs

U taboru domaćina sa mnogo motiva ulaze u ovaj susret, a nakon dva vezana poraza pozitivan rezultat u duelu sa Partizanom mnogo bi značio ekipi sa Banovog brda. O tome je u izjavi za medije datoj pred ovaj susret govorio i šef stručnog štaba ’’brđana’’ Simo Krunić koji je istakao da na velikim utakmicama ponekad presudi i faktor sreće, ali da je neophodno pružiti maksimum:

’’Videćemo kako su dva vezana poraza, protiv Mladosti u Kupu Srbije i Radnika u prvenstvu, uticala na igrače. Već posle gostovanja u Surdulici okrenuli smo se Partizanu. Oni su takođe imali nekoliko lošijih rezultata, za njih neplaniranih, biće ovo meč za iskupljenje. Želimo da se vratimo na pravi kolosek, sigurni smo da i Partizan razmišlja na isti način. Oni će biti oslabljeni, ali neće to mnogo promeniti situaciju, Partizan je Partizan. Ne igra im Đerlek, Pantić je još rovit, ali imaju oni još mnogo kvalitetnih igrača. Partizan može da odigra dobru utakmicu, kao protiv Crvene zvezde, kad niko nije očekivao. Ponavljam biće teška utakmica, mnogo više moramo da pokažemo u odnosu na prethodne. Želim samo da pružimo maksimum borbenosti, samo tako možemo do pozitivnog rezultata. Kopitović će nam mnogo nedostajati, kao i Birmančević. Imamo još nekoliko igrača pod znakom pitanja, tako da protiv Partizana nećemo moći da izvedemo najbolji sastav. Ipak, to je prilika za druge igrače da se nametnu. Ne bi sa ove utakmice bio loš ni remi. Mada, to neće zavisiti samo od nas. Utakmice protiv Partizana su fudbalski praznik i dokazivanje za sve nas. Normalno je da ćemo dati sve od sebe, na velikim utakmicama ponekad presudi i faktor sreće. Partizan teško gubi utakmice.’’


FOTO: partizan.rs

Gostujuća ekipa je zbog velikog bodovnog zaostatka u borbi za titulu pod velikim pritiskom, a ovoga puta će biti i značajno oslabljena. Ipak, šef stručnog štaba crno-belih Bata Mirković ističe da je tako od prvog dana i da njegovi igrači moraju da nastave da se bore i da u narednom periodu, ukoliko se pruži prilika, smanje prednost rivala:

’’Svaka utakmica nam je biti ili ne biti, neka malo manje, neka malo više. Naš cilj je da igramo na pobedu svaku narednu utakmicu, pa i sutrašnju, da pokušamo da manjak u bodovima smanjimo što više ili eventulano da stignemo. To je ono što je ispred vas. E sad, u životu nekad stvari ne krenu kako se nadate. Ponavljam ono što sam rekao i prošli put, mi smo ovde pod pritiskom od prvog dana. Nemamo mogućnosti da oborimo glavu, treba da je dignemo, to je realnost i od toga ne možemo da pobegnemo, samo da se borimo. Čukarički je stabilan tim, stabilan klub, u poslednjih par godina je uvek u konkurenciji za vrh tabele. Tu se nalaze i sada i sigurno nas čeka težak zadatak. Čukarički hoće da igra fudbal, to je dosta interesantna ekipa.’’

Prodaja ulaznica za ovaj susret počela je danas, a mogu se kupiti po ceni od 400,00 dinara za istočnu i 500,00 dinara za zapadnu tribinu. Prodaja se vrši na blagajni FK Čukarički koja će na dan odigravanja utakmice biti otvorena od 11:00 časova, a kapije će biti otvorene dva sata pre početka ovog susreta.

Derbi susret 14.kola Super lige Srbije između Čukaričkog i Partizana igra se sutra, u sredu 31.oktobra 2018.godine, sa početkom u 16:30 časova. Obezbeđen je direktan televizijski prenos ovog susreta na prvom programu TV Arena sport.

FOTO: partizan.rs