Novosadska Vojvodina u okviru 14.kola Super lige Srbije na stadionu ’’Karađorđe’’ dočekuje goste iz Surdulice, ekipu Radnika. Domaćini sa puno respekta ulaze u ovaj susret, bez obzira na trenutne pozicije na tabeli, zbog dobrih rezultata Surduličana u prethodnih nekoliko kola.

Ekipa Vojvodine priželjkuje što brži povratak u vrh tabele, a za to je potreban kontinuitet dobrih igara i rezultata. O tome je na konferenciji za medije održanoj pred ovaj susret govorio i šef stručnog štaba novosadskog tima Dragomir Okuka koji je tom prilikom istakao da njegovu ekipu čeka težak protivnik koji je prethodnih nekoliko mečeva odigrao odlično:

’’Ovo nam je treća utakmica u nizu za osam dana. Dve smo uspešno prošli, ali ta treća je po pravilu najteža, kako zbog činjenice da je poslednja u nizu, tako i zbog toga što nas, po mom mišljenju, očekuje najteži protivnik. Radnik je dobra ekipa, koja je promenila trenera i konsolidovala se. U prošlom kolu su pobedili Čukarički, pre toga uzeli bod Napretku u Kruševcu, ranije su pobedili i Partizan. Znamo da nas čeka izuzetno težak meč i zato će nam biti potrebno mnogo strpljenja, borbe, agresivnosti i igre, kako bismo na pravi način završili ovaj ciklus od tri utakmice.’’

On se potom osvrnuo i na kadrovske probleme i potencijalni izostanak najboljeg strelca Vinsenta Ezea:

’’Još uvek ne znamo šta će biti sa Ezeom i ukoliko ne bude igrao, to će, normalno, biti hendikep za nas, jer je konačno počeo da daje golove. Posle dužeg vremena zabio je dva gola na prošlom meču, ali se i povredio i danas je bio na snimanju, pa ćemo na treningu videti kakav je stepen njegove povrede. Taman kad pomislimo da smo se rešili povreda i da su se svi vratili u tim iskoči nešto novo, ali to je sastavni deo posla kojim se bavimo. Još uvek nisam razmišljao o tome ko bi mogao da ga zameni, ali imamo alternative. Što se tiče terena, svi bismo voleli da je bolji, jer na ovakvom je teško igrati, posebno igračima da kontrolišu loptu. No, kakav je nama, takav je i protivniku. Da je bolji, igralo bi se lepše i brže, sa manje grešaka, te se nadamo da će uskoro biti kao što je bio nekada, odnosno jedan od najboljih u zemlji. Do tada, treba i publika da ima strpljenja i da zna da je dosta grešaka u igri uzrokovano upravo lošim terenom.’’

Meč 14.kola Super lige Srbije između Vojvodine i Radnika igra se danas, u sredu 31.oktobra 2018.godine, sa početkom u 16:00 časova.

FOTO: fkvojvodina.rs