Niški Radnički u okviru 15.kola Super lige Srbije gostuje u Bačkoj Palanci gde će odmeriti snage sa ekipom OFK Bačka. Gosti se nalaze u odličnoj formi i postižu odlične rezultate, pa nema sumnje da ih i u ovom duelu zanima samo pobeda.

Ekipa Nenada Lalatovića nakon odličnog starta sezone u svaki meč ulazi sa mnogo samopouzdanja, a drugo mesto utiče i na sve veće ambicije kluba. U uspeh je uveren i šef stručnog štaba Nenad Lalatović, ali i poziva na oprez zbog kvaliteta rivala koji će sigurno biti izuzetno motivisan:

’’Gledao sam utakmicu Bačke protiv Crvene zvezde, koju je naš sledeći rival izgubio sa 3:1. Oni na taj meč nisu izašli u najjačem sastavu, odmarali su neke igrače, jer smatraju da im je veća šansa da bodove traže u duelu sa nama. Oni su izgubili nekolio utakmica u nizu i sigurno je da će protiv Radničkog tražiti bodove za izlazak iz krize. Sigurno nas tamo čeka jako teška utakmica, na vrućem terenu. Ja dobro poznajem igrače Bačke, ima tu dosta kvaliteta, imaju brze kontre, igraju često preko krila, koji lako mogu da vas kazne ukoliko ne uđete nu meč onako kako treba. Mi zato moramo da budemo oprezni i da imamo isti imperativ kao i oni. Želimo da još više učvrstimo drugo mesto na tabeli, a za to nam je potreban trijumf u Bačkoj Palanci. U dobroj smo seriji, na poslednjih 16 mečeva doživeli smo samo jedan poraz, verujemo u sebe i tražićemo još jednu pobedu. Bačku veoma respektujem kao klub, ja kolegu Čelara jako cenim kao trenera, poštujem i gospodina Rnića koji vodi taj klub, ali nas ove sezone ne zanima kako se zove protivnik, jer svakog rivala želimo da savladamo.’’

On se potom osvrnuo i na trenutnu kadrovsku situaciju istakavši da neće moći da računa na sve igrače:

’’Grbić se oporavio od povrede i konkurisaće sa mesto u prvom timu. Mitrović i Saša Stojanović su i dalje povređeni, a meni je posebno žao što ne mogu da računam na Stojanovića čiji bi nam individualni kvalitet puno pomogao na teškim terenima za igru, kao što je ovaj u Bačkoj Palanci. Babić se povredio protiv Mačve, pa će i on preskočiti ovo gostovanje. Njemu, na sreću, nije slomljeno stopalo, ali će morati da uradi dodatne analize kako bi saznali o kakvom stepenu povrede se radi i kolika će biti njegova pauza.’’

Meč 15.kola Super lige Srbije između OFK Bačka i Radničkog igra se sutra, u subotu 03.novembra 2018.godine, sa početkom u 16:00 časova.