Derbi meč 15.kola Super lige Srbije igra se u Humskoj gde domaći Partizan dočekuje goste iz Novog Sada, ekipu Vojvodine. Dueli ova dva tima uvek privlače veliku pažnju, pre svega zbog otvorene i kvalitetne igre, pa nema sumnje da će publika moći da uživa u zanimljivoj i borbenoj utakmici.

Domaćini su od starta sezone zabeležili sedam pobeda, uz čak šest remija i samo jedan poraz, pa sa 27 bodova na svom kontu trenutno zauzimaju 3.mesto na tabeli. Gosti su tokom aktuelnog šampionata ostvarili šest pobeda, uz tri remija i pet poraza, pa sa 21 bodom na svom kontu trenutno zauzimaju 8.mesto na tabeli.

Dva tima su tokom prethodne sezone odigrala tri međusobna susreta, sa ujednačenim uspehom. Prvi meč odigran u Novom Sadu završen je pobedom Partizana rezultatom 0:1(0:0). Drugi meč odigran u Humskoj završen je podelom bodova nakon nerešenog rezultata 1:1(0:0). Treći meč odigran je u okviru plej-of faze, a Novosađani su na svom stadionu slavili rezultatom 2:1(1:1).


FOTO: partizan.rs

Domaćini u ovaj meč ulaze nakon tri vezana remija, pa je pritisak evidentan, ali će značaj ove utakmice i veliki rival sigurno dodatno ’’razmrdati’’ ekipu Bate Mirkovića. On je na konferenciji za medije održanoj pred ovaj susret istakao da su dueli sa Novosađanima uvek nešto posebno i da se radi o kvalitetnom timu:

’’Vojvodina je veliki klub, kao što su Partizan i Zvezda. U ovoj sezoni je imala dosta problema, došlo je i do promene trenera, ali mislim da su u poslednjih par utakmica ušli u željeni ritam i da igraju dosta dobro. Očekuje nas težak zadatak i daćemo sve od sebe da dobijemo utakmicu. Vojvodina je čvrsta ekipa, sve ekipe trenera Okuke igraju dosta čvrsto, imaju brzinu izuzetnu po bokovima, imaju i dobre bokove defanzivne, dobri su na prekidima. Dobra ekipa. Vojvodina je veliki klub i ti dueli između velike trojke su uvek nešto posebno. Nezavisno od tabele, od momenta.’’

On se potom osvrnuo i na psihološki pritisak, koji sigurno u velikoj meri utiče na igrače nakon serije neuspeha:

’’Pričali smo dosta na tu temu, sigurno da ima i psihe u svemu tome. Međutim, znate kako, morate da držite koncentraciju svih devedeset minuta, pogotovo kad vam se često dešavaju takve stvari da primate golove. Morate da držite koncentraciju devedeset minuta, da ne potcenite nijednu loptu, nijedan duel. Mi igramo stalno na pobedu. Poštujemo svakog protivnika, ali gledamo da uspostavimo svoju igru i u toj igri smo stvarali dosta šansi, jedino što nije dobro što smo nismo postizali golove i ispostavilo se da i na jednoj i na drugoj utakmici jedan gol nije bio dovoljan za pobedu.’’


FOTO: partizan.rs

Gosti u ovaj meč ulaze u odličnom trenutku, kada je primetan napredak u igri, na čemu grade svoj optimizam. Ipak, pomoćni trener novosadskog tima Radovan Krivokapić ističe da je neophodno da ekipa poštuje protivnika i da sa maksimalnim oprezom uđe u ovaj susret:

’’U ovom trenutku ono što je dobro jeste to da utakmice idu jako brzo jedna za drugom i da nema mnogo vremena za slavlje, pa već za dva dana igramo protiv najjačeg protivnika od kako je ovaj stručni štab preuzeo tim. Iako mnogi pričaju da je Partizan u rezultatskoj krizi i da ne igra na nivou kluba nas to ni u kom slučaju ne sme da zavara, niti smemo da pomislimo da možemo da se opustimo protiv takvog rivala, pogotovo zbog toga što ćemo igrati na njegovom terenu. Međutim, takođe imamo obavezu da cenimo sebe i klub u kojem se nalazimo, kao i to da damo sve od sebe i pokušamo da ostvarimo jedan veliki rezultat. U Beograd idemo bez neke preterane euforije i sa maksimalnim oprezom, jer na to nas obavezuje položaj na tabeli. Poštujemo rivala i njegovu istoriju, ali želimo da se priča o nama, a do to tog cilja možemo doći samo sa maksimalnom odgovornošću.’’

Derbi susret 15.kola Super lige Srbije između Partizana i Vojvodine igra se danas, u nedelju 04.novembra 2018.godine, sa početkom u 19:00 časova. Obezbeđen je direktan televizijski prenos ovog susreta na prvom programu TV Arena sport.

FOTO: partizan.rs