Novosadska Vojvodina u okviru 16.kola Super lige Srbije gostuje u Lučanima gde će odmeriti snage sa ekipom Mladosti. Pobeda u ovom susretu bila bi veoma značajna za goste, nakon poraza koji su pretrpeli u duelu sa Partizanom.

Ekipa Vojvodine je nakon tri uzastopne pobede u prethodnom kolu pretrpela poraz od ekipe Partizana, što je donekle pokvarilo raspoloženje i optimizam. Pomoćni trener novosadskog tima Radovan Krivokapić istakao je u izjavi za medije datoj pred ovaj susret da igrači njegovog tima napokon moraju da shvate kolika je ’’težina’’ dresa koji nose:

’’Kada se spomene Mladost iz Lučana nekako svi pomislimo na njihovog trenera koji obično izbija u prvi plan i izuzetno dobro prenosi energiju na svoj tim. Radi se o ekipi koja je dosta dobro organizovana, čvrsta, ima disciplinu u igri i jako je neugodna na svom terenu. Pred nama je jedan težak zadatak, jer igraćemo protiv ekipe koja daje jako mnogo golova, ali isto tako ih i prima, te ćemo se potruditi da iskoristimo te nedostatke u njihovoj igri. Mislim da u našoj igri ima pomaka, pogotovo posle ove poslednje utakmice protiv Partizana. Raduje nas činjenica da smo u većem delu meča bili bolji rival, ali nam nedostaje taj rezultat. Suština svega jeste to da napokon moramo shvatiti težinu kluba u kojem se nalazimo i dresa koji nosimo, jer mi smo Vojvodina i tako treba i da se ponašamo. Sutra kada izađemo na teren u Lučanima to treba da učinimo sa razmišljanjem da želimo da pobedimo i osvojimo tri boda, jer samo tako možemo da napredujemo i budemo sve bolji, odnosno da vratimo Vojvodinu tamo gde joj je mesto. Onaj ko ne misli tako, ne treba ni da putuje u Lučane. Možda sam dosadan što to često ponavljam, ali svi u klubu, od igrača do članova stručnog štaba, moramo da shvatimo da smo u Vojvodini. Ovo nije Vojvodina kakvu svi želimo da vidimo i očekivanja su mnogo veća. Po mom mišljenju, od kako je ovaj stručni štab stigao u klub, sve ide na bolje, ali jako sporo. Zato treba sačekati kraj prvog dela sezone, pa da onda podvučemo crtu, analiziramo sve i vidimo gde smo. Tek onda ćemo moći da kažemo da li je ovo bila uspešna ili neuspešna polusezona.’’

Meč 16.kola Super lige Srbije između Mladosti i Vojvodine igra se sutra, u subotu 10.novembra 2018.godine, sa početkom u 16:00 časova.