Najbolji igrač 16.kola Super lige Srbije prema izboru naše redakcije je Samjuel Ovusu, strelac i asistent za ekipu Čukaričkog u pobedi na gostovanju u Zemunu.

Odigrano je još jedno izuzetno zanimljivo prvenstveno kolo kojim je započela druga polovina preliminarne faze takmičenja. Jedini remi viđen je u Šapcu gde su ekipe Mačve i Spartaka odigrale meč bez pogodaka. Važne pobede na domaćem terenu ostvarile su ekipe Partizana, Mladosti i OFK Bačka, koje su bile uspešnije od Radnika, Vojvodine i Voždovca. Uspešna gostovanja imale su ekipe Radničkog, Crvene zvezde, Napretka i Čukaričkog, koje su savladale Proleter, Dinamo, Rad i Zemun. Mali gradski derbi u Zemunu bio je izuzetno zanimljiv, a ’’brđani’’ su nakon veike borbe slavili rezultatom 0:3(0:1). Najzaslužniji za to je internacionalac iz Gane, mladi Samjuel Ovusu, koji je pružio još jednu sjajnu partiju i golom i asistencijom dao veliki doprinos osvajanu tri boda. On je tokom čitavog susreta bio nezaustavljiv za odbranu Zemunaca i sjajno sarađivao sa saigračima, pa ovog vikenda nismo imali nikakvu dilemu u izboru najboljeg aktera ove runde takmičenja.

Meč u Zemunu od starta je bio otvoren, a nakon nekoliko neuspešnih pokušaja domaćina ’’brđani’’ su prvi stigli do vođstva. Igrao se28.minut susreta kada je Ovusu na sredini terena vešto oduzeo loptu protivniku i nakon solo prodora uputio izuzetno precizan udarac sa ivice šesnaesterca. Usledio je period ravnopravne igre u kome su se šanse smenjivale na obe strane, ali su mreže mirovale sve do 75.minuta. Tada je Ovusu pokrenuo  napad kroz sredinu, idealno uposlio Mudrinskog, a ovaj je sa nekih dvanaest metara preciznim udarcem zatresao mrežu domaćina. Samo nekoliko minuta kasnije, u 78.minutu susreta, ekipa Čukaričkog je postigla i treći pogodak. Nakon akcije Bogosavca i Stojanovića lopta je stigla do Kajevića, a ovaj je iskosa sa leve strane preciznm udarcem postavio konačan rezultat ovog susreta.


FOTO: fkcukaricki.rs

Samuel Kwame Owusu (22) je rođen u Akri (Gana), igra na poziciji desnokrilnog napadača, a tokom juniorske karijere nastupao je za Red Bull Ghana Academy i Vision FC. Tokom seniorske karijere nastupao je za Radnik iz Surdulice i turski Genclerbirligi, da bi na Banovo brdo stigao u avgustu 2017.godine. Tokom aktuelne sezone zabeležio je 15 superligaških nastupa i postigao 4 pogotka.

Pogledajte video izveštaj sa ovog susreta: