Fudbalski klub Vojvodina danas je predstavio novog šefa stručnog štaba, Dragana Ivanovića, dojučerašnjeg stratega kruševačkog Napretka.

Nakon izbora novog rukovodstva fudbalski klub Vojvodina je rešio i pitanje upražnjenog mesta šefa stručnog štaba prvog tima. Umesto Nenada Lalatovića koji je po završetku jesenjeg dela sezone otišao sa te pozicije stigao je dojučerašnji strateg kruševačkog Napretka, Dragan Ivanović. On je danas predstavljen u prostorijama kluba, a dobrodošlicu mu je poželeo novi predsednik ’’stare dame’’, gospodin Dušan Mijić.

Predsednik Mijić je u svom obraćanju izrazio zadovoljstvo zbog postignutog dogovora sa Ivanovićem koji je bio prva želja novog rukovodstva kluba:

’’Kao što sam rekao nakon odabira za predsednika FK Vojvodina, moj prvi zadatak bio je da izaberemo novog šefa stručnog štaba i sa velikim zadovoljstvom mogu da kažem što je to Dragan Ivanović, koji je bio naš ’’prvi pik’’. Siguran sam da nismo pogrešili, jer je reč o treneru koji je maksimalno posvećen svom radu i ostavio je dubok trag gde god je radio. Napredak je sigurno nerado saznao za to da je Ivanović prihvatio naš poziv, a ja mu želim sreću u njegovom radu i da zajedno pravimo što bolje rezultate.’’

Novi šef stručnog štaba takođe se obratio prisutnim predstavnicima medija istakavši da su se njegove ambicije poklopile sa ambicijama novog rukovodstva i izrazio zahvalnost svom dojučerašnjem klubu:

’’Zahvaljujem se legendarnom igraču i predsedniku Vojvodine Dušanu Mijiću na dobrodišlici. Ja sam Novosađanin, tj. Rumenčanin i veoma sam počastvovan što sam postavljen na ovako značajno i obavezujuće mesto, uzimajući u obzir to da je naša “stara dama” starija od svih nas. Imamo obavezu da težimo velikim rezultatima koje je Vojvodina ostvarivala, a moje ambicije su se poklopile sa ambicijama predsednika Upravnog odbora i predsednika Nadzornog odbora. Takođe, zahvaljujem se i upravi Napretka na tome što mi je izašla u susret.’’

Prema rečima trenera Ivanovića njegov pomoćnik u stručnom štabu ubuduće će biti bivši fudbaler Vojvodine i dosadašnji trener petlića Vladimir Buač, dok će se o preostalim saradnicima izjasniti naknadno. Ugovor sa novim šefom stručnog štaba potpisan je za period do januara 2022.godine. Okupljanje igrača zakazano je za 8.januar 2017.godine, kada će biti obavljeni i lekarski pregledi, dok će dan kasnije ekipa početi sa treninzima.

Dragan Ivanović (47) je rođen u mestu Rumenka, a tokom karijere je uspešno predvodio ekipe ČSK iz Čelareva i Napredak iz Kruševca. Upravo su rezultati koje je tokom jesenje polusezone postigao na klupi kruševačkog superligaša bili najbolja preporuka za mesto šefa stručnog štaba novosadske Vojvodine.

Pogledajte prilog Sportnetwork-a sa ovog događaja:

FOTO: fkvojvodina.rs