Najbolji igrač 17.kola Super lige Srbije prema izboru naše redakcije je Danilo Pantić, dvostruki strelac za ekipu Partizana u ubedljivoj pobedi nad ekipom Dinama u Beogradu.

Nakon dvonedeljne reprezentativne pauze ponovo je bilo živo na superligaškim terenima, a ovoga puta gostujući timovi nisu ostvarili nijednu pobedu. Nerešenim rezultatom završeni su dueli Vojvodine i Zemuna, Voždovca i Proletera, kao i derbi kola između Radničkog i Crvene zvezde. Na svom terenu slavile su ekipe Čukaričkog, Napretka, Spartaka, Radnika i Partizana, koje su bile bolje od ekipa Rada, Mačve, OFK Bačka, Mladosti i Dinama. Najubedljiviji trijumf ostvario je Partizan koji je do vrha napunio mrežu ’’fenjeraša’’ iz Vranja. Jedan od najzaslužnijih za dobru i efikasnu partiju crno-belih svakako je Danilo Pantić čiji su golovi u važnim momentima slomili otpor borbenih gostiju i srušili njihove nade da mogu da načine iznenađenje u Humskoj. Pored dva postignuta pogotka ponovo se istakao velikom borbenošću i kreativnošću, zbog čega je i pored sjajne partije nekolicine njegovih saigrača upravo on naš izbor za najboljeg igrača ove runde takmičenja. Treba reći da je to laskavo priznanje poneo po drugi put ove sezone, nakon što je bio najbolji pojedinac 6.kola Super lige Srbije.

Početak utakmice obeležila je otvorena i ravnopravna igra, a crno-beli nisu uspevali da stvore šanse i da sruše otpor borbenih gostiju. Učinili su to uz dosta sreće u 37.minutu susreta, nakon prekida sa leve strane. Danilo Pantić je uputio neugodan centaršut, a niko od igrača nije dotakao loptu koja je odskočila ispred golmana gostiju Uroša Đurića i prošla mu između nogu, za vođstvo domaćina. To je srušilo nade gostiju koji su se do tog momenta hrabro suprotstavili vicešampionu, pa je ubrzo viđen i drugi pogodak. Igrao se 42.minut susreta kada je Slobodan Urošević sa leve strane idealno uposlio Rikarda Gomeša kome nije bilo teško da sa ivice peterca zatrese mrežu rivala. U drugom poluvremenu crno-beli su bili još dominantniji i efikasniji. Igrao se 55.minut kada je Danilo Pantić sjajnim udarcem sa ivice kaznenog prostora matirao golmana gostiju i praktično rešio pitanje pobednika. Usledio je ulazak u igru Zorana Tošića koji je nakon duže pauze zabeležio tridesetak minuta na terenu i njegove tri asistencije za nova tri pogotka u mreži Vranjanaca. Precizni su bili Rikardo Gomeš u 78.minutu, Đorđe Ivanović u 86.minutu i Nemanja Nikolić u 90.minutu susreta. Sa nova tri boda crno-beli su smanjili zaostatak za ekipama Crvene zvezde i Radničkog, pa treba očekivati veliku borbu do zimske pauze.


FOTO: partizan.rs

Danilo Pantić (22) je rođen u Rumi, igra na pozicijama ofanzivnog veznog igrača i levog krila, a karijeru je započeo u ekipi Partizana. Pre tri godine prešao je u engleski Čelsi, nakon čega je bio na pozajmici u holandskim ekipama Vitese i Excelsior. Na početku prethodne sezone pozajmljen je ekipi Partizana, a od tokom aktuelne sezone zabeležio je 15 prvenstvenih nastupa i postigao 4 pogotka. Zabležio je i veći broj nastupa i pogodaka za mlađe reprezentativne selekcije naše zemlje (U16, U17, U19, U21).

Pogledajte video izveštaj sa ovog susreta: