Beogradski Partizan u okviru 19.kola Super lige Srbije na svom stadionu dočekuje gradskog rivala, ekipu Zemuna. Biće to njihov treći ovosezonski duel, a biće zanimljivo videti mogu li crno-beli i do treće pobede.

Domaćini su tokom vikenda odigrali nerešeno sa ekipom Mladosti, a već ih čeka novi duel sa ekipom Zemuna, treći ove sezone. Šef stručnog štaba crno-belih Zoran Mirković istakao je da je teško pripreminiti utakmicu protiv tima koji u trećem međusobnom susretu predvodi treći ovosezonski trener:

’’Zanimljivo je da nam je ovo treća utakmica sa Zemunom u sezoni i što je još zanimljivije, to je njima treći trener. Težak zadatak je da pripremimo utakmicu, to jesu skoro isti igrači, ali je druga, odnosno, treća ideja. Zemun je čvrsta ekipa, u poslednje dve utakmice sa ’’Švabom’’ nisu primili gol. Igraju takmičarski i imaju dosta dobrih igrača, da se ne ponavljam. Imaćemo težak zadatak. Uvek je teško da u kratkom vremenskom periodu pobedite tri puta. Mi smo svesni toga, a ima i novina u njihovom sastavu i samoj ideji trenera. Siguran sam da im neće biti baš monotono.’’

On se potom osvrnuo i na trenutnu kadrovsku situaciju, pre svega povredu Marka Jankovića koji je prema njegovim rečima veoma važan za igru tima:

’’Marko nije spreman za sada, a sačekaćemo izveštaj doktora pre treninga za ostale igrače. Janković je važan igrač za nas i našu ekipu i sigurno će nam nedostajati. Ako se vratite i na period posle Bešiktaša, kada je takođe bio povređen, isto smo teško igrali i stvarali šanse bez njega. Ne zna se koliko će pauzirati, ali povreda iziskuje mirovanje, a ni to nije garancija. Uvek je tu poslednja opcija da se operativno otkloni. Što se tiče toga da li će ’’Bambi’’ početi, videćemo. Nikada nismo pričali pre utakmice. Svima nam je drago da se ’’Bambi’’ vratio i da može da pomogne ekipi.’’

Meč 19.kola Super lige Srbije između Partizana i Zemuna igra se danas, u sredu 05.decembra 2018.godine, sa početkom u 18:30 časova. Obezbeđen je direktan televizijski prenos ovog susreta na prvom programu TV Arena sport.

FOTO: partizan.rs