Ekipa OFK Bačka u okviru 20.kola Super lige Srbije na svom stadionu dočekuje goste iz Novog Sada, ekipu Vojvodine. Bez obzira na kvalitet rivala, domaćini najavljuju veliku borbu i nadaju se osvajanju makar jednog boda.

Bačkopalančani su u prethodnom kolu pretrpeli ubedljiv poraz u duelu sa ’’brđanima’’, a u pripremi narednog duela analizirali su greške koje su dovele do tog rezultata. O tome je na konferenciji za medije održanoj pred ovaj susret govorio i šef stručnog štaba Dragan Đorđević koji je istakao da će njegov tim pokušati da ostvari trijumf:

’’Protiv Čukaričkog su nam se ponovile neke situacije i greške iz prethodnih utakmica, posle kojih je naš golman morao da vadi loptu iz mreže. Te nedostatke moraćemo što pre da otklonimo ukoliko želimo da pobednički završimo utakmicu s Vojvodinom. Pred nama je, svesni smo toga, veoma ozbiljan duel protiv izuzetno poštovanog rivala, jer dobro znamo šta i koliko znači ime novosadskog kluba u srpskom fudbalu. Međutim, moraćemo da ponosno izađemo na teren i pružimo igru koja bi mogla da nam donese bodove. Da se razumemo, svaki rezultat osim poraza za nas bi bio dobar, ali želimo da trijumfujemo i verujem da će igrači na delu to i da pokažu u vojvođanskom derbiju.’’

On se potom osvrnuo i na trenutnu kadrovsku situaciju istakavši da se ona polako popravlja i da očekuje povratak na teren nekolicine prvotimaca:

’’Najvažnije je to da se povređeni Bjeloš, Gavrić, Grabež, Pantić i Radinović osećaju puno bolje i što postoje indicije da ću na njih moći da računam. Još uvek je rovit Jovanović i u dogovoru s klupskim lekarom procenićemo da li će i on biti u konkurenciji za utakmicu. U svakom slučaju, svi oni koji budu na terenu imaće obavezu da pruže igru dostojnu dresa Bačke i da pokušaju da navijačima podare razlog za radovanje. Želimo da odigramo derbi hrabro i agresivno, bez ikakvih kalkulacija. Tako je u svakoj utakmici, isto će važiti i u duelu sa Vošom, a da onda, u poslednjem jesenjem kolu, pokušamo da isto učinimo i u Surdulici.’’

Meč 20.kola Super lige Srbije između OFK Bačka i Vojvodine igra se sutra, u nedelju 09.decembra 2018.godine, sa početkom u 17:00 časova.