Niški Radnički će u okviru 21.kola Super lige Srbije gostovati u Kruševcu gde će domeriti snage sa ekipom Napretka. Nišlije se nalaze u sjajnoj formi, jesenji deo sezone završiće kao drugoplasirani tim šampionata, pa nema sumnje da je cilj da se sa nova tri boda ode na zasluženi odmor.

Ekipa iz Niša je ranije obezbedila drugo mesto na kraju jesenje polusezone, pa igrači rasterećeno i sa puno samopouzdanja ulaze i u ovaj poslednji susret. O tome je u izjavi za medije datoj uoči ove utakmice govorio i šef stručnog štaba Nenad Lalatović koji je istakao da ne treba očekivati naročito lepu utakmicu i da će pobediti srećniji i borbeniji tim:

’’Za početak bih još jednom čestitao mojih igračima za sve ono što su uradili u ovoj polusezoni. Smatram da smo stvarno napravili sjajne rezultate i da smo sa pravom na drugoj poziciji na tabeli, na kojoj ćemo i ostati bez obzira na rezultat protiv Napretka. Radnički je na svakoj utakmici u tekućoj polusezoni davao svoj maksimim i ja sam na to ponosan, a verujem da su ponosni i naši navijači. Nije bilo lako izgurati ovu polusezonu, bilo je tu mnogo izazova, a na kraju je sve bilo onako kako smo i zamislili. Ostvarili smo veoma zapažene rezultate, a na našem Čairu nas nisu pobedili Makabi, koji je lider izraelskog prvenstva, Crvena zvezda, koja je učesnik Lige šampiona i Partizan. Čeka nas izuzetno zahtevan meč u Кruševcu. Za nedelju je najavljen sneg, a tamo je teren ionako težak za igru. Nadam se da će Nišlije doći u Кruševac da nas podrže i da ovu poslednju utakmicu u godini odigramo onako kako dolikuje i da na zimsku pauzu odemo bez poraza. Sama utakmica će biti specifična. Niti ćemo mi njima biti najteži protivnik, niti će oni nama. Najteži rival i jednoj i drugoj ekipi biće teren i moram da vam kažem da ne očekujete nikakvu lepotu na tom meču. Bodove će osvojiti ekipa koja bude imala više sreće i koja se bude više borila, dobijala više duela i koja se bude bolje snašla u igri sa dosta prekida. Mi u Кruševac idemo rasterećeno i važno je da šta god uradimo tamo ostajemo na drugoj poziciji. Više bih voleo da se ova utakmica igrala u subotu od 13 sati, a ne u nedelju u večernjem terminu, jer u tom terminu neće biti puno uslova za igranje fudbala. Ipak, mi o tome ne odlučujemo i prihvatamo svaku odluku, tako da nam ostaje da se pripremimo najbolje što možemo i predstavimo se u najboljem mogućem svetlu. Napredak veoma respektujemo, imaju sjajnog trenera, odličnu ekipu, a poznato je da su nas puno namučili u onoj utakmici koja je odigrana u Nišu i završena rezultatom 3:3. Ipak, naš cilj je pobeda i učinićemo sva da je ostvarimo. Babić, Stojanović i Mitrović su i dalje povređeni i na njih ne mogu da računam. Ostali su spremni da igraju i ja neću eksperimentisati, pa ću na teren poslati sastav koji se u poslednje vreme iskristalisao kao najjači.’’

Meč 21.kola Super lige Srbije između Napretka i Radničkog prvobitno je trebao da se igra u nedelju 16.decembra 2018.godine, ali će zbog vremenskih uslova ipak biti odigran dan kasnije, u ponedeljak 17.decembra, sa početkom u 15:00 časova. Zbog odlaganja ovog susreta otkazan je i planirani direktan televizijski prenos na TV Arena sport.