Najbolji igrač 21.kola Super lige Srbije prema izboru naše redakcije je Zoran Danoski, strelac i dvostruki asistent za ekipu Radnika u pobedi nad ekipom OFK Bačka u Surdulici.

Nagon mnogo snežnih izazova i ogromnog truda svih superligaških klubova odigrano je i poslednje 21.kolo jesenjeg dela šampionata. Po teškim terenima nije viđen lep fudbal, ali je viđena velika borba za svaku loptu i svaki bod. Ekipe Partizana, Vojvodine i Mladosti nisu opravdale uloge favorita u duelima sa Mačvom, Proleterom i Radom, a sva tri susreta zavšena su bez golova. Do izuzteno važnih trijumfa na gostovanjima stigle su ekipe Crvene zvezde, Dinama i Radničkog, u duelima sa ekipa Čukaričkog, Zemuna i Napretka. Na domaćem terenu slavile su samo ekipe Spartaka i Radnika, u duelima sa ekipama Voždovca i OFK Bačka. Meč u Surdulici bio je izuzetno kvalitetan i uzbudljiv, a najveći doprinos pobedi ekipe Radnika rezultatom 3:2 (2:1) dao je makedonski internacionalac Zoran Danoski. Krilni napadač Surduličana postigao je odlučujući pogodak, a upisao je i dve asistencije, pa je tako učestvovao u postizanju sva tri pogotka svog tima. Treba reći da je tokom čitavog susreta bio nezaustavljiv u prodorima po levom boku, kao i da su oba kaznena udarca za ekipu Radnika dosuđena nakon faula nad njim, upravo u takvim situacijama. Zbog svega toga nismo imali nikakvu dilemu u izboru najboljeg aktera ove runde takmičenja.

Domaći tim je odlično otvorio utakmicu i već u 10.minutu stigao do vođstva. Sjajnu su kombinovali Zoran Danoski i Igor Zlatanović koji su izigrali kompletnu odbranu gostiju, prvi kao asistent, a drugi kao strelac pogotka. Ipak, ekipa iz Bačke Palanke brzo je stigla do izjednačenja, već u 15.minutu susreta, nakon izuzetno preciznog udarca Luke Mićića sa ivice šesnaesterca, iskosa sa leve strane. Usledila su potom dva kaznena udarca sa ’’bele tačke’’ za domaćina, oba nakon prekršaja nad brzonogim Zoranom Danoskim. Prvi nije iskoristio najbolji napadač Surduličana Igor Zlatanović, dok je drugi u 39.minutu u pogodak pretvorio Milan Stojanović. U drugom poluvremenu gosti su pokušali da stignu do izjednačenja, ali su do novog pogotka ipak prvi stigli domaćini. Igrao se 51.minut susreta kada je Zoran Danoski uspeo da se izbori za poziciju za udarac u šesnaestercu ekipe iz Bačke Palanke i u tome bio više nego precizan. Konačan rezultat postavio je Srđan Grabež u 70.minutu susreta, preciznim udarcem sa ivice peterca, čime je samo ublažio poraz svog tima na gostovanju u Surdulici. Ekipa Radnika je ovom pobedom jesenji deo sezone završila na 9.mestu, sa istim brojem bodova (28) kao sedmoplasirani Proleter i osmoplasirana Vojvodina, pa će ekipa Milana Milanovića u nastavku sezone biti jedan od najozbiljnijih kandidata za plasman u plej-of.


FOTO: fk-radnik.com

Zoran Danoski (28) je rođen u Prilepu (Makedonija), igra na poziciji levog krila, a karijeru je započeo u ekipi Kožufa iz Đevđelije. Nastupao je i za češke ekipe Most i Pribram, makedonske Metalurg, Pobeda i Tikveš, kao i hrvatski Inter iz Zaprešića. U ekipu Radnika je stigao tokom letnjeg prelaznog roka iz prilepske Pobede, a ove sezone zabeležio je sedam superligaških nastupa, uz jedan postignut pogodak.

Pogledajte video izveštaj sa ove utakmice: