Vranjski Dinamo je započeo zimske pripreme za prolećnu polusezonu i grčevitu borbu za opstanak koja sledi, a izvesne su i velike kadrovske promene.

Ekipa Dinama iz Vranja započela je juče pripreme za prolećni deo takmičenja u okviru Super lige Srbije. Okupljanje na stadionu ’’Jumko’’ proteklo je u dobrom raspoloženju, uprkos velikom snežnom pokrivaču, a u zimskim uslovima radiće se do 18.januara kada se stručni štab i igrači sele u turski Belek gde će nastaviti trenažni proces. Uoči odlaska u Tursku Vranjanci će odigrati i prvi kontrolni susret, sa ekipom Radničkog iz Niša, a tokom boravka u Beleku planirano je odigravanje još pet mečeva sa kvalitetnim rivalima koji će u tom periodu trenirati u poznatom turskom letovalištu. Povratak u Srbiju planiran je za 4.februar, a nastavak priprema u velikoj meri će zavisiti od vremenskih uslova.


Uprava kluba ističe da je ovaj prelazni rok već doneo velike promene u igračkom kadru. Otišlo je 14 fudbalera, a najavljuje se dolazak nekoliko pojačanja koji zaista mogu da pomognu u borbi za bodove i opstanak u ligi. Klub su napustili: Milan Stanković, Lazar Đokić, Nikola Đurić, Jovan Zucović, Aleksandar Stojković, Marko Stanojević, Aleksandar Kostić, Pavle Propadalo, Miloš Vukić, Tiago, Dušan Lalatović i Miloš Jokić. Jedino zimsko pojačanje za sada je nigerijski internacionalac Samuel Igbiriki. Pojačanja se traže na pozicijama štopera, levog beka, golmana, špica, veznog igrača i krila.

Vranjanci su jesenju polusezonu završili na poslednjem mestu na tabeli, sa samo desetet osvojenih bodova. Nastavak takmičenja zakazan je za 16.februar, a ekipa Dinama će u okviru 22.kola biti domaćin ekipi subotičkog Spartaka.

FOTO: Printscreen/Facebook/VranjeNews