Novosadski Proleter je nakon gotovo mesec dana pauze započeo pripreme za prolećnu polusezonu u kojoj će glavni cilj biti plasman u plej-of fazu.

Najprijatnije iznenađenje jesenje polusezone, ekipa novosadskog Proletera, započela je u sredu pripreme za nastavak šampionata. Stručni štab na čelu sa Draganom Radojičićem je prilikom okupljanja izvršio prozivku igrača, a tim povodom upriličena je i konferencija za medije. Prvi trening u 2019.godini ekipa je zbog vremenskih uslova, odnosno terena prekrivenog snegom, odradila tek u petak.

Prozivci je prisustvovalo dvadeset igrača, i to:

Golmani: Vesić i Elesin; Igrači: Andrejević, Čović, Tanasin, Jablan, Novaković, Stamenić, Čolović, Šćepanović, Vukobratović, Ćuković, Кočović, Plavšić, Vujaklija, Mirosavljev, Lambulić, Bukorac, Кrasić, kao i petorica novajlija: golman Кnežević, Balabanović, Petričević, Zgonjanin i Ilić.

Od jesenjeg igračkog kadra na prozivci nisu bili prisutni Mićić, Radenović i Jovanović, koji će najverovatnije napustiti novosadski klub. Iskusni štoper, Danilo Nikolić, opravdano je bio odsutan zbog rođenja deteta. Prisutna su bila petorica potencijalnih novajlija - golman Кnežević, vezista Balabanović, odbrambeni igrači Petričević i Zgonjanin, kao i povratnik iz Кabela Ilić.

Igrače je sa planom rada u predstojećem periodu upoznao šef stručnog štaba Dragan Radojičić koji je najavio žestok rad i veći broj kontrolnih mečeva:

’’Nadam se da ste se dobro odmorili, jer nas od prvog dana očekuju žestok ritam rada i velike obaveze proistekle iz kvalitetnih igara i plasmana na sedmo mesto na tabeli Super lige. Lično, mislim da smo mogli i više da uradimo, posebno u utakmicama sa Napretkom, Vojvodinom i Partizanom, kao i u poslednjih pet kola u kojima smo remizirali. Pravi putokaz ka tome da i proleće odigramo kvalitetno biće profesionalni odnos i maksimalni pristup obavezama. Samo u tom slučaju moći ćemo ravnopravno da se suprotstavimo svakoj ekipi, što ste dokazali i jesenas. Iskusniji smo za uspešnu polusezonu i moja predviđanja su da možemo dalje da napredujemo na svim poljima. Treniraćemo najpre u Novom Sadu, potom od 25.januara u Antaliji, i odigrati šest ili sedam kontrolnih utakmica. Prvu na programu imamo već 19.januara sa TSC-om, a dan pre polaska za Tursku, 24.januara, odmerićemo snage sa ekipom ČSК-a. U Antaliji smo predvideli još četiri ili pet utakmica, što je dovoljan broj da se uspešno pripremimo za iskušenja koja nas očekuju u prvenstvu.’’

On se potom osvrnuo na planove vezane za prelazni rok istakavši da je ekipa dobro selektirana i da bi voleo da svi ostanu na okupu, ali i da su moguće promene u igračkom kadru:

’’Ponosan sam na kompletan igrački kadar koji je najzaslužniji za veliki jesenji uspeh. Znam da igre pojedinaca nisu ostale nezapažene i da su interesantni drugim klubovima. Ekipu smo uspešno letos selektirali, ništa ne bih u njoj dirao i voleo bih da svi ostanu u Proleteru. S druge strane, ukoliko i odu, voleo bih da to bude pomak samo na bolje, odnosno da nađu uhlebljenje kojim bi rešili životnu egzistenciju. Novajlije će biti na skeneru, a u slučaju odlaska nekog od standardnih, adekvatno ćemo reagovati, odnosno dovešćemo samo igrače s kojima bismo podigli kvalitet.’’