Današnjim okupljanjem i prvim treningom započele su pripreme fudbalskog kluba Voždovac za prolećni nastavak borbe za plasman u plej-of Super lige Srbije.

I pored izuzetno loših vremenskih prilika ’’zmajevi’’ su danas započeli proces priprema za prolećni deo šampionata. Okupljene igrače pozdravio je direktor kluba Goran Grkinić, kao i članovi stručnog štaba na čelu sa trenerom Ilijom Stolicom.

Direktor kluba Goran Grknić obratio se prisutnim novinarima istakavši da su igrači došli spremni za sve izazove koji im predstoje, a izneo je i detalje vezane za plan priprema:

’’Igrači su došli spremni na pripreme i spremni za sve izazove koji ih očekuju. Do 27.januara smo u Beogradu, a zatim se selimo u Antaliju, na drugu destinaciju. Već znamo i protivnike u Turskoj. Igraćemo sa kazahstanskim Ordabašijem, jednim od makedonskih prvoligaša i sa Šahtjorom iz Belorusije. Pre toga nas očekuju utakmice sa Hajdukom sa Liona i Radničkim iz Obrenovca u Beogradu. Na generalnoj probi pred start prvenstvene trke odmerićemo snage sa beogradskim Sinđelićem.’’

Prisutnima se potom obratio i šef stručnog štaba ’’zmajeva’’ Ilija Stolica koji je istakao da neće biti velikih promena u timu, a samim tim ni veliki broj novajlija:

’’Završni deo jesenjeg dela je prošao kako smo očekivali i to nam je prava smernica za budući period. Mnogo dobrih stvari smo uradili što nas je još više približilo plej-ofu. Sledi nam boravak u Beogradu, a zatim idemo na drugu fazu priprema u Antaliju. Već sad imamo potvrde  svih  ekipa koje su i planirale dolazak, da će biti sa nama u Turskoj. Zadržaćemo veliki broj igrača i reagovaćemo na promene samo da popunimo upražnjena mesta.’’

Kapiten tima Miloš Pavlović istakao je u svom obraćanju da ekipa zaslužuje bolji plasman od trenutnog:

’’Potrudićemo se da što bolje odradimo pripreme koje su pred nama, pokazali smo na kraju jesenjeg dela da možemo da idemo ka plej-ofu i Voždovac svakako zaslužuje bolje mesto na tabeli.’’

FK Voždovac je jesenji deo sezone završio na 9.mestu superligaške tabele, sa 27 osvojenih bodova, tri manje od osmoplasiranog Spartaka i sedmoplasiranog Radničkog. Prvi susret prolećnog dela šampionata ’’zmajevi’’ će igrati 18.februara u Kruševcu gde će biti gosti ekipe Napretka.

Pogledajte prilog Sportnetwork-a sa ovog događaja:

FOTO: fkvozdovac.rs