Surdulički Radnik u okviru 22.kola Super lige Srbije gostuje u Novom Sadu gde će odmeriti snage sa ekipom Proletera. Teško gostovanje kao deo teškog rasporeda na startu prolećne polusezone ne obeshrabruje šefa struke gostiju, koji očekuje veliku borbu.

Domaćini su tokom jesenje polusezone ostvarili 7 pobeda, uz 7 remija i 7 poraza, pa sa 28 bodova na svom kontu trenutno zauzimaju 7.mesto na tabeli. Gosti su tokom aktuelne sezone ostvarili 8 bobeda, uz 4 remija i 9 poraza, pa sa 28 bodova na svom kontu trenutno zauzimaju 9.mesto na tabeli. Prethodni susret ova dva tima završen je podelom bodova, a rezultat je bio 0:0.

Šef stručnog štaba surduličkog tima Milan Milanović istakao je tokom svog obraćanja predstavnicima medija da očekuje teško gostovanje, ali da će njegov tim ići napobedu:

’’Biće ovo borba izjednačenih timova. Proleter je ekipa koja je tokom celog prvenstva bila malo potcenjena, ali su imali izvanrednu seriju rezultata, imali su pet pobeda zaredom. Ekipa koja igra na rezultat i to vrlo uspešno za sada. Očekuje nas jedna utakmica u gostima, teška, naporna, čvrsta pre svega, ali mislim da smo spremni za tako nešto. Igrači imaju i ambiciju i želju da uspeju da nešto naprave. Tako da mislim da ćemo bez obzira na taj početni raspored koji je dosta težak uspeti da uzmemo zadovoljavajući broj bodova i da se plasiramo u plej-of.’’

Meč 22.kola Super lige Srbije između Proletera i Radnika igra se sutra, u subotu 16.februara 2019.godine, sa početkom u 14:00 časova.