Niški Radnički u okviru 22.kola Super lige Srbije na svom stadionu dočekuje goste iz Beograda, ekipu Čukaričkog. Ambicije Nišlija su čini se sve veće, pa je bez obzira na kvalitet rivala pobeda jedino o čemu razmišljaju.

Domaćini su tokom aktuelne sezone ostvarili čak 15 pobeda, uz 5 remija i samo jedan poraz, pa sa 50 bodova na svom kontu trenutno zauzimaju 2.mesto na tabeli. Gosti su tokom jesenje polusezone ostvarili 11 pobeda, uz 6 remija i 4 poraza, pa sa 39 bodova na svom kontu trenutno zauzimaju 4.mesto na tabeli.

Šef stručnog štaba niškog superligaša Nenad Lalatović naglasio je tokom svog obraćanja predstavnicima medija da je prezadovoljan odrađenim pripremama, kao i da će se njegova ekipa Beograđanima suprotstaviti u najjačem sastavu:

’’Odlično smo odradili pripreme i fizički smo spremni za napore koji nas očekuju. Čukarički je mnogo ozbiljan tim, radio sam tamo godinu i po dana i zajedno sa gazdom Obradovićem i sportskim direktorom Matijaševićem učestvovao u selekciji ekipe, kao što to sada radim u Radničkom sa Ivicom Tončevom i Markom Jovanovićem. Napravili smo okosnicu današnjeg Čukaričkog, a meni je mnogo važno što je iz tog tima u Radnički došao Nikola Drinčić. On je po meni jedan od najboljih igrača koje sam trenirao, a svakako najveći profesionalac. Oni u pripremnom periodu nisu doživeli nijedan poraz i pokazali su da su izuzetno kvalitetna ekipa. Ali, bez obzira na to, mi imamo svoj cilj i ne odstupamo od njega. Ekipa je zdrava, spremna, igraćemo u najjačem sastavu i dati sve od sebe da osvojimo tri boda pred našom publikom. Nismo puno menjali sastav od jesenas, doveli smo ozbiljne igrače, koji su se tokom priprema dobro uklopili u sastav i verujem da ćemo i u drugom delu sezone nastaviti da naše navijače veselimo dobrim rezultatima. Loše vreme smeta svim ekipama u Srbiji. Po ovakvim terenima je zaista teško igrati fudbal. U odnosu na Tursku gde smo odradili pripreme ovo je nešto sasvim drugo. Nemoguće je uspostaviti dobar pas i igrati lepršav fudbal. Smatram da će naša utakmica protiv Čukaričkog biti borbena, sa dosta duela i dugih lopti, jer po blatu ne može da se igra drugačiji fudbal. Mi smo spremni i na to i ja verujem u pobedu.’’

Meč 22.kola Super lige Srbije između Radničkog i Čukaričkog igra se sutra, u subotu 16.februara 2019.godine, sa početkom u 15:00 časova.

FOTO: fkradnickinis.rs