Fudbaleri OFK Bačka danas su pod vođstvom šefa stručnog štaba Zorana Govedarice započeli pripreme za prolećni deo šampionata i borbu za opstanak u elitnom rangu takmičenja.

Bačkopalanački superligaš OFK Bačka danas je započeo pripreme za prolećni deo sezone u kojoj će ekipa pokušati da obezbedi opstanak u superligaškom društvu. Šef stručnog štaba Zoran Govedarica izvršio je prozivku igrača, a potom su stručni štab i igrači zajedno otišli u obližnju sportsku dvoranu ’’Tikvara’’ na prvi zajednički trening u novoj godini.

Što se igračkog kadra tiče na početku priprema je uz starosedeoce bilo i dosta novajlija, kao i igrača iz omladinskog pogona kluba. Šef stručnog štaba Zoran Govedarica na prvoj prozivci je na raspolaganju imao sledeće igrače: Nikolić, Ilić, Klisura, Filip Bajić, Bjeloš, Čeković, Trivunović, Mitrović, Đurić, Balabanović, Ivković, Zečević, Dukić, Macanović, Švonja, Luković, Jevrić, Stavrić, Stepanović, Apija, Koprivica, Kaluđerović, Župić, Marko Bajić, Kovačević, Ronald, Koprivica, Rodić, Plavanjski, Makarić i Đorđević.


FOTO: fkbacka.com/Mile Kremenović

Treneru Govedarici će u prolećnom delu sezone pored trenera golmana Stevana Kneževića pomagati i dva mlada trenera, Bojan Ofenbeher kao prvi saradnik i Novak Maletaški kao kondicioni trener. Pred stručnim štabom je dosta težak posao selekcije igrača i formiranja ekipe koja će u prolećnom delu sezone pokušati da obezbedi opstanak u Super ligi Srbije. U tome će im pomagati i uprava kluba koja već aktivno radi na dovođenju pojačanja. Prvo pojačanje, kako je danas saopšteno na zvaničnom sajtu ovog kluba, jeste mladi ruski golman Ivan Konovalov koji je stigao iz niškog Radničkog.

Ekipa OFK Bačka je jesenji deo sezone završila na 14.mestu superligaške tabele sa 18 osvojenih bodova, šest više od poslednjeplasirane ekipe Novog Pazara. Prvi prolećni meč odigraće 18.februara u Čačku gde će biti gosti pretposlednjeg tima na tabeli, čačanskog Borca.

Foto: fkbacka.com/Mile Kremenović