Ekipa Zemuna u okviru 23.kola Super lige Srbije dočekuje goste iz Šapca, ekipu Mačve. Borba za opstanak je sve neizvesnija, a upravo su susreti sa direktnim rivalima od velike važnosti za Zemunce.

Domaćini su ove sezone ostvarili samo tri pobede, uz sedam remija i dvanaest poraza, pa sa 16 bodova na svom kontu trenutno zauzimaju pretposlednje 15.mesto na tabeli. U prethodnom kolu su na Banjici podelili bodove sa ekipom Rada, a rezultat je bio 2:2 (1:1). Gosti su ove sezone ostvarili šest pobeda, uz četiri remija i dvanaest poraza, pa sa 22 boda na svom kontu trenutno zauzimaju 11.mesto na tabeli. U prethodnom kolu su na svom stadionu pretrpeli poraz u duelu sa ekipom Mladosti, a rezultat je bio 0:1 (0:1). Prethodni susret ovih rivala odigran tokom jesenje polusezone u Šapcu završen je trijumfom Zemunaca rezultatom 0:2 (0:1).

Šef stručnog štaba zeleno-plavih Dejan Đurđević istakao je uoči ove utakmice da je pobeda imperativ, nakon što je drugi deo sezone započet osvajanjem boda na Banjici:

’’Nama je svaka utakmica važna, a pobeda kod kuće nam treba više nego išta. Treba nam da vežemo rezultate, u redu je da beležimo bod po bod, ali nam je potrebna pobeda, to je imperativ. Ne samo ovu, već svaku utakmicu do kraja. Mačva je u istom problemu kao i mi, teška borba za opstanak. Sada se lomi. Mislim da ćemo kroz ovakve utakmice biti još bolji. Fudbal je stvar repeticije, uvek je isto. Od subote do srede, pa od srede do subote. Život fudbalera i trenera je od sedmice do sedmice, dan nakon Rada smo zatvorili analizu tog meča i krenuli dalje. Drago mi je da su na Banjici bili navijači i dali nam podršku, pozvao bih ih da dođu u što većem broju i u subotu da nas podrže.’’

Meč 23.kola Super lige Srbije između Zemuna i Mačve igra se sutra, u subotu 23.februara 2019.godine, sa početkom u 13:00 časova.

FOTO: fkzemun.rs