Ekipa Voždovca u okviru 23.kola Super lige Srbije gostuje na Banovom brdu gde će odmeriti snage sa gradskim rivalom, ekipom Čukaričkog. Svesni su u stručnom štabu ’’zmajeva’’ da je protivnik izuzetno kvalitetan, ali veruju da će igrači pružiti odličnu partiju.

Domaćini su ove sezone ostvarili jedanaest pobeda, uz šest remija i pet poraza, pa sa 39 bodova na svom kontu trenutno zauzimaju 4.mesto na tabeli. U prethodnom kolu su na gostovanju u Nišu pretrpeli poraz od ekipe Radničkog, a rezultat je bio 2:0 (2:0). Gosti su ove sezone ostvarili šest pobeda, uz četiri remija i jedanaest poraza, pa sa 22 boda na svom kontu trenutno zauzimaju 10.mesto na tabeli. U prethodnom kolu su na svom stadionu ubedljivo savladali ekipu Napretka, a rezultat je bio 4:0 (3:0). Prethodni susret ovih rivala odigran tokom jesenje polusezone na Dušanovcu ekipa Čukaričkog je nakon preokreta rešila u svoju korist, a rezultat je bio 1:3 (1:0).

Šef stručnog štaba ’’zmajeva’’ Dragan Aničić istakao je u izjavi za medije da nema bojazan pred ovaj susret i da njegov tim dolazi da se nadigrava, kao i da nema odustajanja od plasmana u plej-of:

’’Čukarički je tim koji godinama unazad ide uzlaznom putanjom i imaju odličan sistem rada. Ne pretimo, jer nije pametno pretiti takvom timu, ali ako nastavimo sa igrom koju smo uspostavili i ako budemo pristupili ovoj utakmici kao i prošloj, onda nemam nikakvu bojazan. Dolazimo na Banovo brdo da se nadigravamo. Mudrinski je već nekoliko sezona najbolji strelac ekipe i sigurno je da na njega treba obratiti pažnju. Dosta je tu odličnih igrača, nekadašnjih reprezentativaca, sadašnjih mladih reprezentativaca, sve u svemu odlična ekipa. Ja uvek pred sebe stavljam najveće domete, pa tako i pred ekipu. Ne odustajemo od plej-ofa, i dalje imamo šanse, tako da je ekipa motivisana maksimalno.’’

Meč 23.kola Super lige Srbije između Čukaričkog i Voždovca igra se sutra, u nedelju 24.februara 2019.godine, sa početkom u 13:00 časova. Obezbeđen je direktan televizijski prenos ovog susreta na prvom programu TV Arena sport.

FOTO: fkvozdovac.rs