Subotički superligaš Spartak Ždrepčeva krv započeo je danas po izuzetno hladnom vremenu proces priprema za nastavak šampionata u kome će ’’golubovi’’ voditi veliku borbu za plasman u plej-of.

Danas su članovi stručnog štaba i igrači fudbalskog kluba Spartak Ždrepčeva krv okupljanjem započeli pripreme za prolećni deo superligaške sezone u kome će izabranici Andreja Černišova pokušati da zadrže mesto koje vodi u plej-of fazu našeg najelitnijeg takmičenja. Šef stručnog štaba ’’golubova’’ je na prozivci imao veliki broj igrača, kako standardnih prvotimaca , tako i najboljih igrača iz omladinskog pogona kluba.

Održana je i konferencija za medije na kojoj su se prisutnim novinarima obratili najviši čelnici kluba i članovi stručnog štaba. Predsednik kluba Dragan Simović istakao je u svom obraćanju da će biti promena u igračkom kadru i da će u tome ključnu ulogu imati novi sportski direktor Ljubiša Dunđerski:

’’Imamo dosta igrača na prvom okupljanju. Pozvali smo i one igrače koji su bili na pozajmicama u nižim rangovima takmičenja, ali i najtalentovanije dečake iz naše škole fudbala. Praksa nam je da uvek pozovome 7-8 igrača iz mlađih kategorija kako bi neko neko od njih možda postao prvotimac. Primer su Ćalasan i Krmar. Postoji interesovanje za nekoliko naših fudbalera, tu pre svega mislim na Mudrinskog, ali i na ostale koji će biti tema ovog prelaznog roka. Za sada je sigurno da Milić više nije naš igrač. Što se tiče dolazaka, sigurno će ovo biti vruć prelazni rok, a u svemu će nam pomagati novi sportski direktor Ljubiša Dunđerski. Za sada je izvesno da će nas pojačati dva mlada i perspektivna igrača, jedan iz Srbije, a drugi iz inostranstva. Jedini cilj koji imamo je plasman u plej-of.  Nećemo biti zadovoljni ako se to ne desi i sve što radimo mora ići u tom pravcu.’’

Šef stručnog štaba Andrej Černišov istakao je u svom obraćanju da veliki minus nije preopreka za kvalitetan rad koji očekuje igrače i potom ukratko izneo plan priprema:

’’I prošle zime, koja je bila hladna, pripreme smo počeli u Srbiji. Uprkos tome nijedan trening nismo propustili niti odložili, a sve planirano smo uspešno odradili. Trudićemo se da tako bude i ove godine. Kombinovaćemo rad u teretani i na terenu sa veštačkom travom. Dobro smo razumeli koji su ciljevi postavljeni pred nas i počinjemo već danas sa radom. Na Ohrid se selimo 27.januara gde ćemo odraditi dvonedeljne pripreme. Ima nekoliko igrača koji više nisu sa nama, nadam se da će se pojaviti i neki novi, a na nama je da uz dobar rad čekamo i dobre rezultate.’’

Ekipa Spartaka pripreme započinje bez Andreja Mrkele, Budimira Janoševića, Marka Jondića, kineza Čonga i ukrajinca Žuka, koji su dobili slobodu da karijeru nastave u nekom drugom klubu.

Subotičani su jesenji deo sezone završili na osmom mestu superligaške tabele sa 30 osvojenih bodova, koliko ima i sedmoplasirani Radnički iz Niša. U prvom prolećnom kolu koje je zakazano za 18.februar ekipa Spartaka će dočekati novosadsku Vojvodinu.

Pogledajte prilog sa današnjeg okupljanja: