Niški Radnički u okviru 24.kola Super lige Srbije na stadionu ’’Čair’’ dočekuje goste iz Surdulice, ekipu Radnika. Nišlije bi pobedom oborile klupski rekord po broju uzastopnih pobeda u šampionatu, pa se očekuje dobra poseta i odlična utakmica.

Domaći tim je ove sezone ostvario sedamnaest pobeda, uz pet remija i samo jedan poraz, pa sa 56 bodova na svom kontu trenutno zauzima 2.mesto na tabeli. U prethodnom kolu kao gosti su savladali ekipu Vojvodine, a rezultat je bio 0:1 (0:0). Gosti su ove sezone ostvarili osam pobeda, uz pet remija i deset poraza, pa sa 29 bodova na svom kontu trenutno zauzimaju 8.mesto na tabeli. U prethodnom kolu su na svom stadionu pretrpeli poraz od ekipe Crvene zvezde, a rezultat je bio 0:1 (0:1). Prethodni susret ovih rivala odigran u Surdulici ekipa Radničkog je nakon preokreta rešila u svoju korist, a rezultat je bio 1:2 (1:0).

Šef stručnog štaba niškog tima Nenad Lalatović istakao je da je prijatno iznenađen igrom Radnika i pozvao navijače da pomognu njegovoj ekipi u obaranju još jednog klupskog rekorda:

’’Voleo bih da na ovu utakmicu dođe makar hiljadu ljudi više nego inače, jer bi nam to puno značilo na putu ka pobedi. Teren još uvek nije u najboljem stanju, biće nam teško, publika sigurno neće moći da uživa u majstorijama, ali nam je potrebna podrška kako bismo došli do tog trijumfa i po još jednom parametru ušli u istoriju kluba. Znamo da neće biti lako, a mi ćemo u meč ući sa istim nabojem kao pred Čukarički i Vojvodinu i verujem da ćemo ostvariti željeni rezultat. Nas ne zanima puno ko nam je protivnik, za svaku utakmicu se spremamo na isti način. Motivisani smo i zaista želimo da nas u Nišu pamte i po tome da smo prva generacija sa sedam uzastopnih prvenstvenih pobeda. Moram da kažem da sam prijatno iznenađen Radnikom. Gledao sam ih protiv Crvene zvezde i smatram da oni nisu zaslužili da izgube taj meč. Radi se o organizovanom timu, dobro stoje na terenu i ispunjavaju sve zamisli njihovog trenera. Izvode brze polukontre i kontre, imaju iskusnu ekipu, reprezentativnog golmana i zaslužuju svaki respekt. Ipak, mi gledamo sebe, verujemo u ono što radimo i ukoliko uđemo u utakmicu na pravi način verujem da ćemo slaviti.’’

Meč 24.kola Super lige Srbije između Radničkog i Radnika igra se sutra, u subotu 02.marta 2019.godine, sa početkom u 15:00 časova.