Ekipa OFK Bačka u okviru 24.kola Super lige Srbije na svom stadionu dočekuje ekipu Zemuna. Oba tima su bez trijumfa na startu prolećne polusezone, a stručni štab ekipe iz Bačke Palanke nada se bodovima u susretima sa direktnim konkurentima u borbi za opstanak u elitnom rangu.

Domaćini su ove sezone ostvarili 4 pobede, uz 6 remija i 13 poraza, pa sa 18 bodova na svom kontu trenutno zauzimaju 14.mesto na tabeli. U prethodnom kolu su na gostovanju u Lučanima pretrpeli izuzetno ubedljiv poraz, a rezultat je bio 5:0 (2:0). Gosti su ove sezone ostvarili 3 pobede, uz 8 remija i 12 poraza, pa sa 17 bodova na svom kontu trenutno zauzimaju pretposlednje 15.mesto na tabeli. U prethodnom kolu odigrali su nerešeno na svom stadionu sa ekipom Mačve, a rezultat je bio 0:0. Prethodni susret ovih rivala odigran tokom jesenje polusezone u Zemunu završen je podelom bodova, a rezultat je bio 2:2 (1:0).

Šef stručnog štaba ’’plavih’’ Zoran Govedarica istakao je uoči ovog susreta da nije zadovoljan igrom u prva dva prolećna kola, ali da se nada pobedi:

’’U nedelju nas očekuje jako teška utakmica protiv ekipe Zemuna koja je u sličnoj situaciji kao i mi. – U naredna četiri kola nas očekuju utakmice sa rivalima sličnim nama, gde moramo tražiti spas. U protekla dva kola smo imali dva loša rezultata i sama igra nije bila onakva kakvu mi želimo i istini na volju falilo nam je dosta igrača i to posebno na ovom poslednjem susretu protiv ekipe Mladosti. Ali to nikako ne sme da bude alibi za ove igrače koji su nastupali u toj utakmici. Protiv Zemuna ćemo zbiti redove i pokušati da ih pobedimo, nadam se i da hoćemo.’’

Meč 24.kola Super lige Srbije između OFK Bačka i Zemuna igra se sutra, u nedelju 03.marta 2019.godine, sa početkom u 15:00 časova. Obezbeđen je direktan televizijski prenos ovog susreta na prvom program TV Arena sport.