Najbolji igrač 24.kola Super lige Srbije prema izboru naše redakcije je Nermin Haskić, trostruki strelac za ekipu Radničkog u pobedi nad ekipom Radnika u Nišu.

Odigrano je još jedno prolećno kolo, a ovoga puta u centru pažnje je bio ’’večiti derbi’’ Crvene zvezde i Partizana koji je završen podelom bodova, baš kao i duel Mačve i Rada. Najveće iznenađenje su pobede Dinama nad ekipom Napretka i Proletera nad ekipom Mladosti. Uspešne su bile i ekipe Čukaričkog, Voždovca, OFK Bačka i Radničkog, koje su savladale Spartak, Vojvodinu, Zemun i Radnik. Niški tim je novom pobedom oborio klupski rekord po broju uzastopnih trijumfa, a zahvaljujući remiju na stadionu ’’Rajko Mitić’’ povećao bodovnu prednost u odnosu na trećeplasirani Partizan. Najzaslužniji za to je sjajni Nermin Haskić koji je novim het-trikom već u prvom poluvremenu rešio pitanje pobednika, a istovremeno se pozicionirao i kao najbolji strelac lige. On je tokom šezdesetak minuta koliko je proveo na terenu bio nerešiva enigma za odbranu Surduličana, sjajno se kretao i sarađivao sa saigračima, a gotovo svaku priliku koja mu se ukazala pretvorio je u pogodak. Zbog svega toga nismo imali ni najmanju dilemu u izboru najboljeg aktera ove runde takmičenja. Treba reći da je tokom aktuelne sezone već treći put poneo ovo laskavo priznanje, nakon sjajnih partija u 5. i 18.kolu.

Ekipa Radnika je na niškom ’’Čairu’’ povela već u 1.minutu susreta, pogotkom Miloša Milovanovića nakon odlično izvedenog kornera. Domaći tim je ipak brzo stigao do izjednačenja, već u 8.minutu susreta, nakon odlične akcije po desnoj strani. Grbić je u petercu pronašao Haskića, a ovaj glavom rutinski zatresao mrežu gostiju. Nakon nekoliko opasnih napada domaći tim je stigao i do potpunog preokreta. Igrao se 30.minut kada je nakon sjajne akcije Drinčića, Todorovskog i Ranđelovića po desnoj strani lopta stigla do dobro postavljenog Haskića, a ovaj je vešto poslao pored golmana surduličkog tima. U 43.minutu susreta, nakon prekida, Haskić je postigao i treći, ujedno i njegov najlepši pogodak na utakmici. Drinčić je dobro izveo slobodan udarac, napadač Nišlija je bio najviši u skoku i majstorskim udarcem glavom savladao golmana Vasiljevića. Fudbaleri Radničkog su dominirali i tokom drugog poluvremena, ali su bili i manje efikasni. Jedini pogodak viđen je u 63.minutu susreta, a strelac je bio Đorđević. Nakon akcije Drinčića i Todorovskog lopta je stigla do levog beka Nišlija, a on je iskosa sa leve strane fantastičnim udarcem matirao golmana Radnika za konačnih 4:1 (3:1). Surduličani su imali priliku da sa ’’bele tačke’’ ublaže poraz, ali Zlatanović nije bio precizan.


FOTO: fkradnickinis.rs

Nermin Haskić (29) je rođen u Banovićima (BiH), igra na poziciji centralnog napadača, a karijeru je započeo u ekipi Budućnosti iz rodnog mesta. Nakon toga nastupao je za Sarajevo, Voždovac, poljsku ekipu Podbeskidzie, kao i slovačke ekipe Kosice, Zilina i Ruzomberok. Tokom aktuelne sezone zabeležio je 22 prvenstvena nastupa i postigao 16 pogodaka.

Pogledajte video izveštaj sa ovog susreta: