Derbi meč 25.kola Super lige Srbije igra se u Humskoj gde domaći Partizan dočekuje goste iz Niša, ekipu Radničkog. Biće to duel timova koji vode žestoku borbu za drugu poziciju na tabeli i koji su na startu prolećne polusezone pokazali da se nalaze u odličnoj formi, pa treba očekivati izuzetno kvalitetnu i zanimljivu utakmicu.

Domaći tim je ove sezone ostvario četrnaest pobeda, uz devet remija i jedan poraz, pa sa 51 bodom na svom kontu trenutno zauzimaju 3.mesto na tabeli. U prethodnom kolu odigrali su na gostovanju na stadionu ‘’Rajko Mitić’’ nerešeno sa ekipom Crvene zvezde, a rezultat je bio 1:1. Gosti su ove sezone ostvarili osamnaest pobeda, uz pet remija i jedan poraz, pa sa 59 bodova na svom kontu trenutno zauzimaju 2.mesto na tabeli. U prethodnom kolu su na svom stadionu savladali ekipu Radnika, a rezultat je bio 4:1. Prethodni susret ovih rivala odigran tokom jesenje polusezone u Nišu završen je nerešenim rezultatom, a rezultat je bio 2:2 (1:0).


FOTO: partizan.rs

Šef stručnog štaba crno-belih Zoran Bata Mirković istakao je tokom obraćanja predstavnicima medija je derbi već zaboravljen i da njegov tim, bez obzira na veliki umor, mora da pruži dobru partiju protiv Radničkog kako bi se primakao Nišlijama na tabeli Superlige:

‘’Svaka sledeća utakmica je najvažnija, derbi je već arhiviran. Igramo protiv rivala koji je ispred nas, veoma kvalitetan sa dobrim pojedincima, a i kao kolektiv su jaki. Dobro ih vodi kolega Lalatović i očekuje nas težak zadatak. Ipak, nadam se da ćemo navijačima pokloniti dobru utakmicu. Sigurno da smo dosta potrošeni i fizički i mentalno, ali radili smo ova dva dana na tome i rekuperaciji i nekim detaljima, tako da se nadam da će sutra biti sve u redu. Naravno, ostaje žal što nećemo imati Zdjelara i Zakarića, koji imaju kartone. Musa je van stroja, svi ostali su u kombinaciji za sastav.’’

On se potom osvrnuo i na činjenicu da je ekipa Radničkog postala konkurentna u borbi za titulu, kao i na izjavu trenera Nišlija koji je rekao da je Radnički u ovom trenutku bolji tim:

‘’Uvek je dobro kada se pojave kvalitetne ekipe, mislim da iz svega toga možemo da profitiramo svi. To je u ovom momentu Radnički, nadam se da će sutra biti recimo Vojvodina, koja je isto veliki klub. Od viška glava nikad nije bolela. Što se tiče naše borbe, mi se borimo za svoj dres i za svoj klub, a onda se borimo i protiv drugih ekipa. Ulazimo u svaku utakmicu da pobedimo i na kraju kad budemo sabrali bodove, videćemo gde smo. Gledamo sebe. Ako pogledate tabelu, oni su ispred nas. Igrački mislim da smo mi konkurentniji, što smo pokazali protiv najboljih ekipa u zemlji. Tu smo rame uz rame.’’


FOTO: partizan.rs

Šef stručnog štaba niškog tima Nenad Lalatović istakao je tokom svog obraćanja predstavnicima medija da njegov tim zaslužuje poziciju na kojoj se nalazi, kao i da igrači sa puno samopouzdanja ulaze u ovaj meč:

‘’Pred nama je derbi protiv ekipe koju veoma cenimo i poštujemo i nadam se lepom i kvalitetnom meču u pravoj fudbalskoj atmosferi. Ne dopadaju mi se neke izjave na njihovoj televiziji gde se konstantno podgreva atmosfera i pravi nepotrebna tenzija uoči ovog susreta. Mi tamo ne idemo da se bijemo, već da igramo fudbal. Mi smo drugi na tabeli, zasluženo smo na terenu zaradili ovih 59 bodova, hoćemo da se borimo za trofeje, a tamo neko nas omalovažava, naziva drugim timom Crvene zvezde i Obilićem. Ali mi sutra i hoćemo da budemo Obilići, jer je biti Obilić za mene nešto dobro, pošto to znači da želimo da igramo fudbal, ponašamo se viteški i da pokažamo da nismo slučajno na poziciji na kojoj se nalazimo. Ja veoma respektujem Partizan i trenera Zorana Mirkovića, koji je moj veliki prijatelj i smatram da su ozbiljna ekipa. Ali moram da kažem da se mi njih uopšte ne plašimo, puni smo samopouzdanja i verujemo u novi pozitivan rezultat. Nemamo nikakakav pritisak, bežimo im osam bodova. Odlično znamo njihove vrline i mane i još jednom ponavljam da smo spremni da se tamo pokažamo u najboljem svetlu i da se u Niš vratimo neporaženi. Mi tamo ne idemo da ne izgubimo, već želimo da pobedimo.

On je potom istakao sa Partizan ima dovoljno kvaitetnih igrača koji mogu da nadomeste izostanak pojedinih prvotimaca, tako da to neće zavarati stručni štab:

‘’Gledao sam njihov meč protiv Zvezde i video mnoge dobre stvari u igri Partizana. Mirković tamo radi sjajan posao i napravio je dobru hemiju u ekipi. To što neće igrati Zdjelar i Zakarić nas neće zavarati, jer će verovatno igrati Pantić i Tošić, a možda će se Kosović pomeriti pozadi. To su sve reprezentativci i oni na papiru imaju tim koji bi morao da se bori za titulu. Pa samo golman Stojković i Rikardo imaju godišnju zaradu kao ceo budžet Radničkog, a eto mi njima bežimo osam bodova. Ne plašimo se, smatram da su šanse na ovom meču pedeset-pedeset i mi ćemo dati sve od sebe da sutra uveče imamo veću prednost u odnosu na njih. Što se tiče našeg sastava, nemamo kadrovskih problema i ja ekipu koja dobija neću menjati.’’

Derbi susret 25.kola Super lige Srbije između Partizana I Radničkog igra se sutra, u sredu 06.marta 2019.godine, sa početkom u 18:00 časova. Obezbeđen je direktan televizijski prenos ovog susreta na prvom programu TV Arena sport.

FOTO: partizan.rs