Ekipa Zemuna u okviru 25.kola Super lige Srbije na svom stadionu dočekuje goste iz Novog Sada, ekipu Proletera. Domaćini su u krajnje nezavidnoj situaciji, pobeda na domaćem terenu je više nego neophodna, pa treba očekivati veliku borbu za bodove.

Domaći tim je ove sezone ostvario samo tri pobede, uz osam remija i trinaest poraza, pa sa 17 bodova na svom kontu trenutno zauzima pretposlednje 15.mesto na tabeli. U prethodnom kolu poraženi su u Bačkoj Palanci u duelu sa ekipom OFK Bačka, a rezultat je bio 2:0. Gosti su ove sezone ostvarili osam pobeda, uz osam remija i osam poraza, pa sa 32 boda na svom kontu trenutno zauzimaju 7.mesto na tabeli. U prethodnom kolu na svom terenu su savladali ekipu Mladosti iz Lučana, a rezultat je bio 2:0. Prethodni susret ovih rivala odigran tokom jesenje polusezone u Novom Sadu završen je pobedom ekipe Proletera, a rezultat je bio 4:1 (3:0).

Šef stručnog štaba plavo-zelenih Dejan Đurđević istakao je u svojoj izjavi uoči ovog susreta da je ekipa pod velikim pritiskom, ali da očekuje da igrači u narednom susretu pokažu karakter:

‘’Nema šta, nalazimo se u veoma teškoj situaciji. Voda nam je već prešla grlo i stigla do nosa. Imali smo ozbiljan sastanak sa igračima, oni su svesni situacije u kojoj se nalazimo i da je vremena sve manje, da moramo da se trgnemo. Pritisak je neizbežan, ali ko za njega nije spreman sada, neće biti ni na samom kraju sezone. Poštujemo Proleter kao rivala, nemamo pravo bilo kome da pretimo, iako igramo na svom stadionu, niti želimo. Od mojih igrača očekujem da će pokazati karakter, smatram da je pravo vreme za to. Sledi težak raspored, ali je nama svaka utakmica već teška, moramo da igramo najbolje što možemo protiv svih, nevažno da li su timovi sa dna ili vrha tabele. Ne smemo da dopustimo da nam se ponovi ono iz Bačke Palanke. Igrali smo veoma dobro prvo poluvreme i propustili nekoliko izglednih prilika. Nismo smeli da primimo gol u 3.minutu drugog poluvremena, već je trebalo da prelomimo. Nakon gola sve se promenilo i krenulo u drugom, za nas pogrešnom pravcu. Ne mogu da kažem da je Bačka bolji tim od Zemuna, ali nam je definitivno pokazala kako se bori za opstanak. Navijači su bili uz nas uvek kada je teško, imali smo odličnu podršku čak i u nedelju u Bačkoj Palanci. Itekako znači, pozvao bih sve navijače da dođu i na Proleter i pomognu nam da pobedimo.’’

Meč 25.kola Super lige Srbije između Zemuna i Proletera igra se danas, u sredu 06.marta 2019.godine, sa početkom u 14:00 časova.

FOTO: fkzemun.rs