Derbi meč 26.kola Super lige Srbije igra se na niškom stadionu ’’Čair’’ gde domaći Radnički dočekuje goste iz Lučana, ekipu Mladosti. Mečevi ovih rivala uvek su izuzetno uzbudljivi i kvalitetni, pa nema sumnje da će publika i ovoga puta moći da uživa u dobrom fudbalu.

Domaći tim je ove sezone ostvario devetnaest pobeda, uz pet remija i samo jedan poraz, pa sa 62 boda na svom kontu trenutno zauzima 2.mesto na tabeli. U prethodnom kolu kao gosti su u Beogradu savladali ekipu Partizana, a rezultat je bio 0:1. Gosti su ove sezone ostvarili jedanaest pobeda, uz šest remija i osam poraza, pa sa 39 bodova na svom kontu trenutno zauzimaju 5.mesto na tabeli. U prethodnom kolu su na svom terenu poraženi u duelu sa ekipom Crvene zvezde, a rezultat je bio 1:3. Prethodni susret ovih rivala odigran tokom jesenje polusezone u Lučanima ekipa Radničkog je rešila u svoju korist, a rezultat je bio 0:1 (0:0).

Šef stručnog štaba niškog tima Nenad Lalatović istakao je tokom svog obraćanja predstavnicima medija da nakon velikih utakmica može doći do emotivnog pražnjenja kod igrača, ali da im on neće dopustiti da se opuste:

’’Drago mi je što će biti slobodan ulaz i nadam se da će na ovoj utakmici biti još više publike nego što je bilo na prethodnim. Smatram da igrači Radničkog svojim igrama i odnosom prema klubu zaslužuju da sutra imaju veliku podršku. Oni su pokazali da su pravo blago Radničkog  i da svaki Nišlija treba da bude ponosan na njih.  Što se tiče same utakmice, ja moram da kažem da izuzetno respektujem ekipu Mladosti. Smatram da su po kvalitetu među pet najboljih timova u Srbiji. Igraju dobro u gostima i uzimaju dosta bodova. Imaju fenomenalne kontre, čvrsta su i iskusna ekipa koja u gostima zna da igra na rezultat. Po meni je ovo najbolja ekipa koja će u ovom delu sezone gostovati na Čairu. Ali, bez obzira na to kod nas je samopouzdanje na veoma visokom nivou.  Daćemo sve od sebe, kao i uvek, da odigramo dobro i da na kraju meča obradujemo naše navijače.  Moramo biti oprezni, jer posle velikih utakmica kao što je bila ova protiv Partizana dolazi do velikog pražnjenja kod fudbalera. Ja sam mojim igračima rekao da to što smo pobedili Partizan ne mora ništa da znači i da će nam za uspeh protiv Mladosti trebati maksimalan fokus tokom svih devedeset minuta, jer ako ne uđu sa takvim odnosom neće uspeti da savladaju Lučane. Ja im neću dozvoliti da se opuste i nadam se da ćemo uspeti da zabeležimo nova tri boda, uz veliku podršku sa tribina.’’

Prvotimac lučanskog superligaša Lazar Jovanović istakao je u svojoj izjavi za medije datoj pred ovaj susret da će njegov tim pokušati da ostvari dobar rezultat, ali da su veće ambicije usmerene ka sredi i susretu u okviru Kupa Srbije:

’’U meču sa Crvenom zvezdom pokazali smo naša dva lica. U prvom delu utakmice nismo bili na očekivanom, na realnom nivou. Dozvolili smo gostima da rezultatski kazne našu konfuznu i rastrzanu igru. Način na koji smo parirali crveno-belima u nastavku meča odraz je naših objektivnih vrednosti. Po meni, bila je to egal igra i iskreno voleo bih da u takvom izdanju i danas uđemo u meč sa Radničkim. Nišlije imaju odličnu ekipu, sjajno ukomponovanu i vođenu energijom, umećem i harizmom trenera Nenada Lalatovića. Shodno tome, impozantan učinak Radničkog nije slučajan. Svesni smo da nas čeka teška utakmica, domaćin slovi za velikog favorita, ali sigurno je da nećemo pre susreta istaći ’’belu zastavu’’. U fudbalu se iznenađenja ponekad i dogode. Voleo bih da istaknem da nama naredne srede sledi i gostovanje u Subotici u okviru Kupa Srbije, gde imamo veće ambicije nego u ovom susretu.’’

Derbi susret 26.kola Super lige Srbije između Radničkog i Mladosti igra se danas, u sredu 09.marta 2019.godine, sa početkom u 15:00 časova.