Surdulički Radnik u okviru 26.kola Super lige Srbije gostuje u Subotici gde će odmeriti snage sa ekipom Spartaka. Cilj je plasman u plej-of, a za to je gostima potrebno da ostvare pozitivan rezultat u duelu sa ’’golubovima’’.

Domaći tim je ove sezone ostvario pet pobeda, uz osam remija i dvanaest poraza, pa sa 23 boda na svom kontu trenutno zauzima 12.mesto na tabeli. U prethodnom kolu kao gosti su nakon preokreta savladali novosadsku Vojvodinu, a rezultat je bio 1:2. Gosti su ove sezone ostvarili devet pobeda, uz pet remija i jedanaest poraza, pa sa 32 boda na svom kontu trenutno zauzimaju 8.mesto na tabeli. U prethodnom kolu su kao domaćini savladali ekipu Voždovca, a rezultat je bio 2:1. Prethodni susret ovih rivala odigran tokom jesenje polusezone u Surdulici završen je podelom bodova, a rezultat je bio 0:0.

Šef stručnog štaba surduličkog tima Milan Milanović ističe da se nada da će njegov tim uspeti da nametne svoj stil igre protivniku i da će stići do dobrog rezultata:

’’U nedelju igramo protiv ekipe koja se bori za opstanak i kojoj su bodovi preko potrebni. I nama su takođe potrebni bodovi, jer imamo i želju i cilj i u takvoj smo poziciji da možemo da računamo na igranje u plej-ofu. Mislim da će utakmica biti agresivna, žustra i borbena. Spartak igra na svojstven način, dugim loptama, agresivni su i idu na osvojenu drugu loptu i na brze tranzicije, kontranapade, poput Radničkog iz Niša. Ja mislim da smo tu lekciju naučili onda u Nišu i nadam se da ćemo uspeti da odgovorimo Spartaku i da nametnemo naš stil igre kroz brze pasove u napred i da ugrozimo njihov gol i na kraju dođemo do dobrog rezultata.’’

Meč 26.kola Super lige Srbije između Spartaka i Radnika igra se sutra, u nedelju 10.marta 2019.godine, sa početkom u 15:00 časova.

FOTO: fk-radnik.com