Ekipa OFK Bačka u okviru 27.kola Super lige Srbije na svom stadionu dočekuje goste iz Vranja, ekipu Dinama. Bačkopalančani sa oprezom ulaze u meč sa timom koji je najprijatnije iznenađenje ovog proleća, a ujedno i direktan konkurent u borbi za opstanak.

Domaći tim je ove sezone ostvario pet pobeda, uz sedam remija i četrnaest poraza, pa sa 22 boda na svom kontu trenutno zauzima 13.mesto na tabeli. U prethodnom kolu pretrpeli su na svom terenu poraz u duelu sa ekipom Mačve, a rezultat je bio 0:1. Gosti su ove sezone ostvarili pet pobeda, uz četiri remija i sedamnaest poraza, pa sa 19 bodova na svom kontu trenutno zauzimaju pretposlednje 15.mesto na tabeli. U prethodnom kolu su kao domaćini odigrali nerešeno sa ekipom Čukaričkog, a rezultat je bio 0:0. Prethodni duel ovih rivala odigran tokom jesenje polusezone u Surdulici završen je podelom bodova, a rezultat je bio 1:1 (0:1).

Šef stručnog štaba ’’plavih’’ Zoran Govedarica ističe da su Vranjanci neporaženi u poslednjih pet susreta, ali da veruje da će njegov tim uspeti da ostavri povoljan rezultat:

’’Naš protivnik je svakako najprijatnije iznenađenje nastavka prvenstva. Dolazi nam u goste ekipa čija je forma u usponu i koja u poslednjih pet utakmica nije doživela poraz. Mi smo bili na dobrom putu da nakon dva dobra rezultata ostvarena protiv Zemuna i Rada nastavimo seriju dobrih rezultata. Međutim, naša indolentnost i neborbenost u utakmici sa Mačvom, kao i nesnalaženje u nekim situacijama gde je potreban individualan kvalitet da dođe do izražaja, doveli su do toga da je Mačva odnela bodove iz Bačke Palanke. Međutim, to je ostalo iza nas. Ova ekipa ima snage, ima moći da i naredne godine igra Super ligu. Nadamo se da će to pokazati i u sutrašnjoj utakmici. Problema oko sastava ekipe nema, što znači da ćemo protiv Dinama izvesti naš najjači sastav.’’

Meč 27.kola Super lige Srbije između OFK Bačka i Dinama igra se sutra, u petak 15.marta 2019.godine, sa početkom u 18:00 časova. Obezbeđen je direktan televizijski prenos ovog susreta na prvom programu TV Arena sport.

FOTO: fkbacka.com