Niški Radnički u okviru 27.kola Super lige Srbije gostuje u Zemunu gde će odmeriti snage sa istoimenom ekipom. Nišlije imaju ulogu apsolutnog favorita, pozicije na tabeli govore sve o ovosezonskoj formi, ali stručni štab gostiju očekuje snažan otpor protivnika.

Domaći tim je ove sezone ostvario samo tri pobede, uz devet remija i četrnaest poraza, pa sa 18 bodova na svom kontu trenutno zauzima poslednje 16.mesto na tabeli. U prethodnom kolu su kao gosti poraženi u duelu sa ekipom Crven zvezde, a rezultat je bio 4:0. Gosti su ove sezone ostvarili dvadeset pobeda, uz pet remija i samo jedan poraz, pa sa 65 bodova na svom kontu trenutno zauzimaju 2.mesto na tabeli. U prethodnom kolu savladali su kao domaćini ekipu Mladosti, a rezultat je bio 1:0. Prethodni duel ovih rivala odigran tokom jesenje polusezone u Nišu završen je trijumfom ekipe Radničkog, a rezultat je bio 2:0 (2:0).

’’Utakmica u Zemunu će biti najteža za nas u ovom ciklusu, pre svega zbog toga što Zemun ima kvalitet i smatram da to nije ekipa koja treba da bude poslednja na tabeli. Ja sam nekada igrao u Zemunu, znam koliko njihovi navijači vole svoj klub i  znam da će Zemun sutra imati veliku podršku sa tribina tokom meča.  Njima su pod hitno potrebni dobri rezultati ako žele da ostanu u Super ligi, a ja mislim da će oni na kraju sezone uspeti u svojoj nameri. Drugi razlog zbog čega mislim da je ovo mnogo težak meč za Radnički je taj što je ovo naša peta utakmica u poslednjih trinaest dana, a pošto ja nisam mnogo rotirao u prethodnim duelima, ekipa mi je prilično umorna. Meni zaista nije jasno zbog čega igramo u subotu, nismo to očekivali. Igrali smo meč Кupa Srbije u sredu i po meni je bilo logično da duel u Zemunu bude zakazan za nedelju, ali šta je tu je. Zemun je imao sedam dana odmora, dok smo mi odigrali mnogo težak meč u sredu sa Vojvodinom, ali to ne sme da nam bude izgovor. Moramo da se stisnemo i da ovaj ciklus završimo na najbolji mogući način.  Obećao sam mojim igračima da će ukoliko pobede Zemun dobiti tri do četiri slobodna dana i ja se nadam da će tako i biti. Drugi smo na tabeli i tu želimo i da ostanemo. Pokušaćemo da zadržimo prednost u odnosu na trećeplasirani tim, a i da nastavimo da vršimo pritisak na prvoplasirani. Igračima sam rekao da umor ne sme da postoji, jer ako žele da sutra nastupaju u ozbiljnim klubovima u Evropi moraju da se naviknu da igraju zahtevne utakmice na svaka tri dana. Ubeđen sam da će oni sutra pokazati karakter i timski duh i da će uložiti poslednji atom snage u našu novu pobedu. Osim povrede Saše Stojanović nemam kadrovskih problema. Stvarno mi je žao što Stojanović ne može da nam pomogne, jer je to fudbaler koji svojim kvalitetom pravi razliku na terenu. Da je pet godina mlađi garantujem da bi bio najbolji igrač lige na svojoj poziciji.’’

Meč 27.kola Super lige Srbije između Zemuna i Radničkog igra se sutra, u subotu 16.marta 2019.godine, sa početkom u 15:00 časova.

FOTO: fkradnickinis.rs