Derbi meč 27.kola Super lige Srbije igra se u Novom Sadu gde domaća Vojvodina na stadionu ’’Karađorđe’’ dočekuje goste iz Beograda, ekipu Čukaričkog. Mečevi ovih rivala uvek su izuzetno zanimljivi i kvalitetni, pa nema razloga da tako ne bude i ovoga puta, bez obzira na trenutne plasmane na tabeli.

Domaći tim je ove sezone ostvario sedam pobeda, uz osam remija i jedanaest poraza, pa sa 29 bodova na svom kontu trenutno zauzima 10.mesto na tabeli. U prethodnom kolu kao gosti su podelili bodove sa ekipom Napretka, a rezultat je bio 0:0. Gosti su ove sezone ostvarili četrnaest pobeda, uz sedam remija i pet poraza, pa sa 49 bodova na svom kontu trenutno zauzimaju 4.mesto na tabeli. U prethodnom kolu su kao gosti podelili bodove sa ekipom Dinama, a rezultat je bio 0:0. Prethodni duel ovih rivala odigran tokom jesenje polusezone u Beogradu završen je trijumfom ekipe Čukaričkog,a rezultat je bio 1:0 (0:0).


FOTO: fkcukaricki.com

Šef stručnog štaba novosadskog tima Radovan Krivokapić istakao je da njegov tim ima obavezu da ostvari trijumf u ovom susretu i da je za to potreban adekvatan pristup igri:

’’Opet za protivnika imamo ekipu iz vrha tabele i ono što bih voleo da vidim ovoga puta jeste promena u pristupu igri u odnosu na poslednju utakmicu koju smo odigrali na našem terenu. Ako želimo da pobedimo Čukarički, a imamo obavezu da to učinimo, moramo ispoljiti visok nivo odgovornosti i agresivnosti. Na meču protiv Radničkog u Кupu smo odmorili neke igrače, tako da sada od njih očekujem da ponesu ekipu i daju joj dodatni stimulans, jer Čukaričkom od samog starta moramo pokazati da želimo pobedu. Što se tiče igračkog kadra, povređen je jedino Lazarević, dok svi ostali konkurišu za tim.’’


FOTO: fkcukaricki.com

Jedan od najistaknutijih prvotimaca ’’brđana’’ Marko Docić ističe da je njegov tim spreman za ovu utakmicu i da se nada da teren u Novom Sadu neće biti u lošem stanju da onemogući dobru igru:

’’Ne želim da pretim Novosađanima, niti mi igramo da srušimo tradiciju. Ali, spremni smo za ovaj meč, spremni da odigramo dobru utakmicu, pa kako bude. Iskreno se nadamo da ćemo se ovoga puta vratiti bogatiji za tri boda iz duela protiv Vojvodine. Eto, ispostavilo se da nijednom nismo dobili na loše pripremljenom terenu. Ne znam u kakvom je stanju sada teren u Novom Sadu, ali što se naše igre tiče, trebalo bi da bude sve u najboljem redu, „namestili” smo se, radili smo dobro, vežbali upravo ono što bi trebalo da prezentujemo u Novom Sadu. Gledali smo ih u subotu, gledaćemo ih još jednom, imaju sasvim dobar tim. Malo im se nisu poklopili rezultati, nisu imali ni dovoljno sreće. Biće to duel dve mlade ekipe, koje hoće da igraju fudbal.’’

Ulaznice za ovaj meč prodaju se po sledećim cenama: Sever – 100,00 dinara, Istok – 200,00 dinara i Zapad – 300,00 dinara.

Derbi susret 27.kola Super lige Srbije između Vojvodine i Čukaričkog igra se danas, u nedelju 17.marta 2019.godine, sa početkom u 19:00 časova.

FOTO: fkcukaricki.com