Beogradski Voždovac u okviru 28.kola Super lige Srbije na svom stadionu dočekuje ekipu Zemuna. Činjenica da su ’’zmajevi’’ ovog proleća imali maksimalan učinak na svom terenu uliva im optimizam pred meč sa Zemuncima.

Domaći tim je ove sezone ostvario osam pobeda, uz četiri remija i petnaest poraza, pa sa 28 bodova na svom kontu trenutno zauzima 12.mesto na tabeli. U prethodnom kolu su kao gosti poraženi u duelu sa ekipom Mladosti, a rezultat je bio 3:1. Gosti su ove sezone ostvarili samo tri pobede, uz devet remija i petnaest poraza, pa sa 18 bodova na svom kontu trenutno zauzimaju poslednje 16.mesto na tabeli. U prethodnom kolu su na svom terenu poraženi u duelu sa ekipom Radničkog, a rezultat je bio 0:1. Prethodni prvenstveni duel ovih rivala odigran tokom jesenje polusezone u Zemunu završen je trijumfom istoimene ekipe rezultatom 2:1.

Šef stručnog štaba ’’zmajeva’’ Dragan Aničić istakao je pred ovaj susret da će njegov tim ići na pobedu, kako bi nastavio dominaciju na svom terenu i revanširao se Zemuncima za poraz u prvom delu prvenstva:

’’Imam veliko poštovanje prema ekipi Zemuna, prvenstveno zbog podatka da su nas pobedili u prvom delu šampionata, ali sada je vreme da vratimo taj ’’dug’’. Broj osvojenih bodova ne oslikava verno trenutni kvalitet koji naš rival ima. Zemun je ekipa koja je spoj mladosti i iskustva, sigurno da moramo obratiti pažnju na Mrkajića i Đalovića, ali i na mlade talentovane igrače kao što su Ilić i Vučić. Nadam se da ćemo na domaćem terenu ponoviti igre iz prethodnih utakmica u kojima se pokazalo da ’’na krovu’’ dominiramo, nema potrebe da tako ne bude i ovog puta. Iskoristili smo reprezentativnu pauzu da saniramo neke manje povrede, a igrači koji su bili sa reprezentacijom su se vratili zdravi i spremni, tako da u punom sastavu i sasvim spremni dočekujemo Zemun.’’

Meč 28.kola Super lige Srbije između Voždovca i Zemuna igra se sutra, u nedelju 31.marta 2019.godine, sa početkom u 19:00 časova.

FOTO: fkvozdovac.rs