Najbolji igrač 28.kola Super lige Srbije prema izboru naše redakcije je Nikola Petrović, golman Napretka, najzaslužniji za pobedu Kruševljana u derbi susretu sa ekipom Partizana.

Nakon dvonedeljne reprezentativne pauze odigrano je i 28.kolo Super lige Srbije koje je donelo nekoliko izuzetno zanimljivih mečeva. Zanimljivo je da nijedan meč nije završen nerešenim rezultatom, a da je jedinu pobedu na gostujućem terenu ostvarila ekipa Vojvodine koja je u Surdulici bila bolja od ekipe Dinama. Na svom stadionu važne trijumfe su ostvarile ekipe Proletera, Spartaka, Čukaričkog, Radničkog, Crvene zvezde, Voždovca i Napretka, u duelima sa ekipama OFK Bačka, Mladosti, Radnika, Rada, Mačve, Zemuna i Partizana. Upravo je trijumf Kruševljana nad crno-belima rezultatom 1:0 (1:0) najveće iznenađenje ovog kola, a igra koju su prikazali bila je daleko bolja od one koju su prikazivali ovog proleća. Najzaslužniji za pobedu nad ekipom Partizana bio je golman ’’čarapana’’ Nikola Petrović koji je svojim sigurnim intervencijama ulio neophodno samopouzdanje svojim saigračima, naročito u odbrani, a uspeo je da zaustavi i udarac Rikarda Gomeša sa ’’bele tačke’’. Zbog toga nismo imali nikakvu dilemu u izboru najboljeg aktera ovog prvenstvenog kola.

Prvo poluvreme meča u Kruševcu proteklo je u velikoj borbi i ravnopravnoj igri. Crno-beli su imali veći posed lopte, ali su fudbaleri Napretka bili izuzetno opasni u napadu. Jedini pogodak viđen je već u 18.minutu susreta, nakon odličnog prodora Nikole Aksentijevića po desnoj strani. On se vešto oslobodio nekoliko igrača Partizana i idealno uposlio Ivana Đorića, a ovaj je izuzetno preciznim udarcem sa ivice kaznenog prostora matirao golmana Vladimira Stojkovića. U samom finišu prvog poluvremena i u drugom poluvremenu crno-beli su zaigrali znatno angažovanije, stvarali više prilika, ali je tada na scenu stupio golman ’’čarapana’’ Nikola Petrović. On je u 58.minutu, nakon dosuđenog kaznenog udarca za goste, ’’pročitao’’ najboljeg strelca beogradskog tima Rikarda Gomeša i sjajnom intervencijom zaustavio njegov udarac sa ’’bele tačke’’. U nastavku je usledio potpuni pritisak gostujućeg tima, uz veći broj povoljnih prilika, ali je odbrana Kruševljana na čelu sa golmanom Nikolom Petrovićem uspela da odoli i sačuva mrežu do samog kraja.


FOTO: fknapredak.rs 

Nikola Petrović (30) je rođen u Beogradu, a tokom golmanske karijere nastupao je za Teleoptik, Partizan i slovenački Zavrč. U Kruševac je stigao u januaru 2016.godine, a ove sezone bio je starter na svim mečevima u okviru Super lige Srbije i Kupa Srbije.

Pogledajte video izveštaj sa ovog susreta: